Yurtta tuvaletlerin berbat hale gelmesi

368671

Hectopat
Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Ben bir yatılı okulda okuyorum ve yurt tuvaletleri her zamankinden daha kötü bir hale geldi. Hani sanırsınız tütün bahçesinde çalışıyorum yok böyle bir koku. Alt dönemi üst dönemi herkes bu lanet şeyi içiyor ve artık gerçekten canıma tak etti. Ama etkili bir şekilde nasıl bir şeyler yapabilirim bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. (okul yönetimine başvur diyen arkadaşlar olacaktır, kendileri "okul adına zarar gelmemesi" adı altında genelde hiçbir şey yapmıyorlar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir okul veya yaşınız kaç bilmiyorum ama daha üst bir makama şikayet edin veya edeceğinizi söyleyin (MEB bakanlığı veya Cimer).

Bulunduğunuz yurdun yetkili mercilerine başvurursanız o kurumdan kendileri yetkili olduğu için konu tamamen onların isteğine kalır. Dolayısıyla CİMER'e başvurmak en mantıklısıdır. CİMER direkt olarak müdürün üstüne konuyu iletiyor, o da müdüre durumu anlatıyor. Emir üst mevkiiden geleceği içinde müdürün buna cevapsız kalma imkanı yok.

Bir büyüğünüzden destek alacak şekilde, okula müfettiş isteyin. Arama ve tarama yapsın. Sağlık bakanlığı bile bu işe el atabilir. Fakat Belediye'den tanıdıklar lazım.

Müfettiş geldiğinde her şeyi düzelten bir düzen olduğu için onun pek işe yarayacağını sanmıyorum müfettişin habersiz gelmesi lazım.

Cimer mantıklı olabilir ama etkili olur mu bilmiyorum kanıt niyetinde tuvaletin fotoğraflarını çekersem bir sıkıntı olur mu acaba?

Nasıl bir okul veya yaşınız kaç bilmiyorum ama daha üst bir makama şikayet edin veya edeceğinizi söyleyin (MEB bakanlığı veya CİMER).

Lise hocam 18'ime yakınım. Malum bu işler özentilikten başladığı için ipini alan içiyor bu mereti.

Ayrıca işin en garip tarafı alt dönemlere hiçbir şey yapmamamıza rağmen kendileri bize değil kendilerini döven iş kitleyen üstünlük taslayan "abilerine" daha yakınlar ki sigara işini de onlarla yürütüyorlar.

Son düzenleme:
Devlet yurdunda mı kalıyorsunuz yoksa okulun kendi yurdu mu?

Okulun kendi yurdu direkt.
Eğitim bakanlığına şikayet etmeyi deneyebilirsiniz. Yine de yüz yüze danışabileceğiniz birini bulsanız daha iyi olur, şikayet ederseniz de sonuç çıkmazsa sonra okulla kötü olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…