Çözüldü Z170 Anakart ve PCI Firewire Kart Uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Vito Ferro

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, Gigabyte Z77 DS3H anakart kullanıyordum. Müzik prodüksiyonu ile ilgileniyorum. Ve ses kartım firewire çıkışlı, bu anakartta ekstra Texas Instruments chipsetli kart kullanıyordum. Fakat anakartım arızalandı ve yeni bir sistem kurmaktayım, lakin iyi bir sistem olmasını istiyorum. Anakartlarda da PCI Express'in küçük soketlerinin olmadığını farkettim. Eski boardda vardı takabiliyordum.

Almayı düşündüğüm anakart modeli ASUS Z170-K Intel Z170 Soket

Ama incelemelerine baktığımda firewire kartı için küçük PCI soketi göremedim. Durum böyle olunca da almak konusunda kararsız kaldım. İşim gereği performans önemli olsa da fw kartını takabilmem daha mühim şu an için.

Bu anakartlarda kullanıp kullanamayacağım konusunda bilgisi olanlar cevap verebilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar Aytaç Bey. Güncel anakartlarda PCI yerine PCI-E yuvası bulunduğundan, dönüştürücü ya da yeni ürün kullanmanız gerekiyor. FW kartlarının hakkında bilgim yok ancak bir yakınım müzik yapım ile ilgileniyor, aynı durum onda da gerçekleşti. Linkteki ürünü önerdim. Sanırım sizin de işinizi görecektir. Kart teknik olarak uyumlu, desteklediği portlar ve performans açısından ne derece yararlı olur bilemiyorum.

Aynı boyutta bir kart var o halde, ekstra bir şey kullanmama gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…