Merhaba arkadaşlar 1 ay önce Sinerji Bilgisayar sitesinden bir bilgisayar topladım. Bilgisayar gelip kurduğumda açılmıyordu 7. Nesil işlemcilerin çalışabilmesi için BIOS güncellemesi yapılması gerekiyordu. Anakartı gönderdim güncelleme yapılıp geri geldi.
Bu sefer bilgisayara RAM'lardan ikisini birden takınca açılmıyordu, tekini takınca açılıyordu. Sinerji Bilgisayara RAM'ları gönderdim arıza olmadığını söylediler sonra anakart, ekran kartı ve işlemciyi de göndermemi söylediler, gönderdim. Şimdi RAM'larda uyum sorunu var dediler kutusunu gönderin iade edelim dediler bende RAM kutularını atmıştım. Gerçekten uyumsuz mu? Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Donanım listesi:
Gigabyte Z170-HD3 3466 MHz (OC) 1151p ATX
Corsair 16GB(2X8GB) Vengeance LED DDR4 3000 MHz CL15
Kendi sitesinde RAM support dosyası var. Fakat yayın tarihi baya eski ve yakın zaman da güncellenmediğinden destek listesinde elindeki RAM'in olmamasına şaşırmamak gerekir.
Corsair Z170'lerin desteklediğini söylüyor. Anakartın sitesi ise güncellenmediğinden ürün RAM destek listesinde görünmüyor. Haliyle Corsair'in bu sözü anakart listesi güncellenmediği için havada kalıyor. Tam emin olmak için Gigabyte'a yada Corsair'e İngilizce mail atıp durumu sormaktan başka çare yok. Sinerji anakart sitesindeki destek listesini referans alıp yok demiş kolaya kaçmış sanki.