Z170 HD3 Anakart ile Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 RAM Uyumlu mu?

Bektas-Star

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce Sinerji Bilgisayar sitesinden bir bilgisayar topladım. Bilgisayar gelip kurduğumda açılmıyordu 7. Nesil işlemcilerin çalışabilmesi için BIOS güncellemesi yapılması gerekiyordu. Anakartı gönderdim güncelleme yapılıp geri geldi.

Bu sefer bilgisayara RAM'lardan ikisini birden takınca açılmıyordu, tekini takınca açılıyordu. Sinerji Bilgisayara RAM'ları gönderdim arıza olmadığını söylediler sonra anakart, ekran kartı ve işlemciyi de göndermemi söylediler, gönderdim. Şimdi RAM'larda uyum sorunu var dediler kutusunu gönderin iade edelim dediler bende RAM kutularını atmıştım. Gerçekten uyumsuz mu? Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Donanım listesi:
  • Gigabyte Z170-HD3 3466 MHz (OC) 1151p ATX
  • Corsair 16GB(2X8GB) Vengeance LED DDR4 3000 MHz CL15
  • MSI Radeon RX470 Gaming X 4GB 256 Bit
  • Corsair 240GB Force LE 560/530 (CSSD-F240GBLEB)
  • Termaltake SP 650W APFC 12cm Fanlı 80+ Bronze PSU
  • Corsair Carbide 270R Mid-Tower Pencereli Kasa
  • Intel Core i5 7600K 3.8 GHz 6 MB 1151
  • Zalman CNPS10X Optima Intel/AMD CPU Soğutucu

Son düzenleme:
Corsair'in sitesinde baktığımda bir liste var burada Gigabyte z170 anakart yazıyor ama altında uzun bir liste var destekliyor olabilir mi?

http://www.corsair.com/~/media/corsair/download-files/manuals/dram/ddr4-compatibility.pdf

Araştırırken alttaki bilgiyi buldum yani bu yazıya göre anakartım ve işlemcim destekliyor mu? Anlayan bir kişi izah etmesini rica ediyorum.

Corsair'in sayfasından alıntı:
  • Full single-color Vengeance DRAM support (including synced pulse) for Z170/Z270
  • Full Vengeance RGB DRAM support for Z170/Z270
  • X99 support for both items above (Beta)
  • DRAM Timings shown in UI
  • DRAM Part number shown for UI
  • SP RGB Fan support for Lighting Node PRO
  • Addressed issue with H110i that may run pump at lower RPM until software startup
  • Kabylake CPU support

Corsair Z170'lerin desteklediğini söylüyor. Anakartın sitesi ise güncellenmediğinden ürün RAM destek listesinde görünmüyor. Haliyle Corsair'in bu sözü anakart listesi güncellenmediği için havada kalıyor. Tam emin olmak için Gigabyte'a yada Corsair'e İngilizce mail atıp durumu sormaktan başka çare yok. Sinerji anakart sitesindeki destek listesini referans alıp yok demiş kolaya kaçmış sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…