Z170 ile Kaby Lake işlemcileri kullanmak

Mustafa Durak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bir soru sormak istiyorum. Şimdi Z170 anakart alırsam gelecekteki 1151 soket işlemcilerini kullanabilir miyim? Şimdilik i5 6500 ile idare edip sonra sistemi yükseltmek için yapacağım bunu da. Örnek: i5 4690 işlemci zamanında çıkan bir anakarta sonradan i5 6600 takmak gibi. Yapılır mı? ( Uyumsuzluk sorunu çıkar diye korkuyorum da.)

Sonra kaby lake işlemci almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1151 soket kullanabilir ama Z270, H270, B250 ve H210 yonga seti kullanacak.

1151 soket kullanabilir ama Z270, H270, B250 ve H210 yonga seti kullanacak.
Şu an uyumlu anakart yok mu o zaman 200 serisi chipsetli var mı ben çok anlamamda sistem toplarken hep Z170,B150 gibi anakartlar var sihirbazlarda.

Daha önceden Z87 soketle 4790K kullanılabildiği gibi kullanabilirsin. Belki bunun öncesinde güncel Z170 anakartın Bios'unu kurman gerekebilir tabi.
Ağabey, eminsin değil mi? Param boşa gitmesin diye tamamen emin olmak istiyorum da. Hata yapmadan halledeyim diyorum eğer z170 anakart alırsam gelecekte geliştiririm diye. Şimdilik skylake işlemci kullanıp sonra bu anakarta kaby lake takacağım.

Param boşa gitmesin diye tamamen emin olmak istiyorum

Son anda bir fikir değişikliği yapmazlarsa destekleyecektir. Ayrıca bilgin olsun yeni çıkacak kabylake işlemciler skylake'ten öyle ahım şahım fark yaratmayacak. Eğer yinede fazla zarar etmek istemiyorsan sistemi idareten ucuz H110M anakartla kullanırsın. Hem o anakart yeni işlemciyi desteklesede desteklemesede istersen yeni anakartla değiştirirsin. Yani yanılsanda masrafın azalır böylece.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı