Z170 Pro ve i7-7700K Sistem Uyumu

bunbun92

Hectopat
Daha fazla  
  • MSI Z170 Pro Gaming M.2 nVME slotlu anakart
  • Gskill 16 GB DDR4 3200 MHz RAM
  • 240 GB hyperX 500/500 SSD
  • 1 TB HDD
  • ASUS DVD-RW
  • 700W Zalman ATX kasa
  • Intel i7 7700k 4.2 GHz işlemci
  • MSI GTX 1080 GDDR5 256 bit 8 GB ekran kartı
  • 21.5 inc ASUS full HD cercevesiz ekran (Bu ürün GTX 1080 için yeterlimi hiç bir fikrim yok.)

Sistem bana ait degil. 2.el bir sistem, alacagım kişi fotograflarını da yolladı fotografları ekte koydum. Bilgi eksikliği varsa lütfen belirtin elimdeki sisteme dahil bilgiler bunlar ama fotograflardan belki birkaç bir şey cıkartabilirim. Gercekten 1 haftadır arastırıyorum bilgilenmek amacıyla lakin bilgi eksikliğinden kırılıyorum yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden tesekkürler.

Bunlar da elimdeki sisteme ait fotoğraflar:

IMG_1319.JPG
IMG_1320.JPG
IMG_1321.JPG
IMG_1321.JPG
IMG_1323.JPG
IMG_1326.JPG
IMG_1327.JPG
IMG_1328.JPG
IMG_1329.JPG
IMG_1332.JPG
IMG_1334.JPG

Tekrardan merhabalar arakdaslar.Konuyu açarken türkçe yazım yanlısı yaptıgımdan dolayı moderetörler tarafından baslıgım vs törpülenerek geldi malesef :) benim sizlerden asıl istegim tecrübelerinizden yararlanmaktı.sistem parcalarını internetten arastırdım fakat bana gtx1080 diye gtx1060 yollasa kasa gelenee kadar malesef farkında bile olmam .Eminim aranızda bir bakışta ürünleri tanıyabilecek bilgiye sahip olanlar vardır.sizlerden ricam lütfen görsellerede bakıp bir yorum yapmanız.özellikle anakart konusunda sadece MSİ z170 bilgisi var elimde.arastırmalarım sonucunda görselleri karsılastırarak MSİ Z170a M7 oldugunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz ? Ekran kartı üzerinde etikette gtx 1080 yazısını görsem içim rahat edecek fakat etiket cok bulanık ,birçok görsele baktım ama MSİ gtx gaming x 1070 ve 1080 hatta 970 arasında tasarım acısından bir fark bulamadım .işlemci tam bir muamma çünkü üzerinde sogutucusu var malesef göremiyorum .Fan sogutucu i7 7700 k için yeterlimidir ondan yana da bir bilgim yok .Eğer anakart ,ekran kartı ve ram de evet ürün yazılanla aynıdır derseniz ozaman işlemciden yanada bir sakat durum olmadıgına kanaat kılacagım .cevaplarınızı heycanla bekliyorum

sistem ile genel hedefim 3d render ,1080 p video render ve optimizasyon sorunu çokça olan bir oyunu oynamak

Son düzenleme:
Böyle sistemleri kargo yoluyla almayın bilgisayar kasaları böyle toplanmış halde kargoyla giderse size hurda olarak gelir. Kesinlikle elden alın sistemi ve kendiniz taşıyın , kargoyla ancak parçalar çıkarılıp kutulanıp gönderilebilir tabi bilginiz yokmuş toplayamazsınız geri o yüzden elden alın. Parçaların satıcı kişinin söylediği parçalar olduğunu anlamak için Sistemdeki parçaların adlarının yazdığı programlardan fotoğraf isteyin , işlemciyi ramleri ve ekran kartını böyle fotoğraflardan teşhis etmek güç biraz riskli bir işlem.

1060'da SLI yok ayrıca 8+6pin girişi var ekran kartın GTX1080 olduğu anlaşılıyor. Gaming modeli mi yoksa Gaming X modeli mi olduğu ise Gpu-Z programındaki değerler sayesinde belli olur. Anakart Z170a Gaming M7 normalden farkı kasanın üstteki fana temas ettiği için yandaki kapağı sökülmüş sadece. Ayrıca o PSU üstündeki 8mm fan nedir öyle ya kafa ütüler o baya.

cok tesekkür ederim değerli yorumlarınız için ,anakart ve ekran kartı dedigi gibiyse işlemcide de sıkıntı yoktur .bu sisteme monitör dahil 5000 istiyor fiyatın düşük olması işime gelmesiyle beraber bir yandan da şüpheye düşmemiştim degil ,içime su serptiniz .sanırım risk almaya deger bu sistem için ,işemci sogutucu fanın biraz dandik durduguna katılmamak mümkün degil bu arada :) uygun fiyata bulursam bir sıvı sogutucu düşünebilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı