[ÇÖZÜLDÜ]
Merhaba arkadaşlar, öncelikle boş bir USB belleğe MSI Z170A Tomahawk'ın en son BIOS sürümünü indirdim ve bilgisayarımı yeniden başlatım. BIOS'tan M-Flash kısmında USB belleği seçerek BIOS güncellemesine başladım. Güncelleme bitince açılış ekranında konu başlığında belirttiğim hata kodunu aldığım mavi bir ekranla karşılaştım. Kurtarma - PC'nizin onarılması gerekiyor yazıyordu. Bu ekranda kurtarmayı yap yeniden dene gibi tuşlar vardı fakat hiçbiri çalışmıyordu, sadece UEFI ayarlarına git vardı o da BIOS'u açtım. İlk başta işletim sistemimi boot kısmının göremediğini düşünerek boot önceliklerinin olduğu kısma gittim. Düşündüğüm gibi 1. boot önceliği Corsair SSD'de idi. (bende M.2 SSD, 1 TB hard disk ve bir de normal SSD takılı, Windows M.2 SSD üzerine kurulu) daha sonra 1. boot ayarına WD Black M.2 SSD'mi seçtim fakat düzgün bir boot cihazı seçin ve reboot atın uyarısı aldım. Bu noktada ne yapacağımı bilemedim.
Karşıma çıkan ilk ekran.
Windows'un kurulu olduğu diski boot priority 1'e alınca gelen ekran.
Ayrıca belirtmek isterim şimdi baktığımda Storage kısmında M.2 SSD gözükmüyor. Boot kısmında 1. sıraya alırken gözüküyor.
Edit: boot ayarlarında, boot mode select: LEGACY+UEFI olarak seçili.
[Çözüm]: Boot sıralamasını doğru yapıp diskinizin bozuk olmadığından emin olduktan sonra UEFI modunu kontrol edin, LEGACY+UEFI yerine sadece UEFI seçerseniz sorununuz çözüleceketir. Çok konuda birçok açık başlık gördüm, hepsi format USB hazırlayıp veri kaybını göze alıp yeni Windows kurmuş. Hatanız benimki gibi ise çok büyük ihtimalle bu adımları izleyerek çözebilirsiniz.