Z270 anakartlar arasındaki farklar

MajoooR

Hectopat
Daha fazla  
Z270 bir anakart almayı düşünüyorum ama modelden modele devasa fiyat farkları var. Örnek verecek olursam MSI z270 a-pro ile m7, 3 kat fark ediyor nerdeyse.

1. Bu iki kart arasında ne gibi farklar var?
  2. Bu farklar fiyat farkına değer mi?
  3. 750-850 TL ile alınabilecek en mantıklı f/p ürünü hangisi? (Özellikle MSI marka tercihim.)
  4. Elimde MSI GTX1080 var. O var diye anakartta bir özellik aramak gerekir mi? (K işlemci varsa Z anakart gibi vs.)
Tüm sorularımı madde madde cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z270 bir anakart almayı düşünüyorum ama modelden modele devasa fiyat farkları var. Örnek verecek olursam MSI z270 a-pro ile m7, 3 kat fark ediyor nerdeyse.

1. Bu iki kart arasında ne gibi farklar var?
  2. Bu farklar fiyat farkına değer mi?
  3. 750-850 TL ile alınabilecek en mantıklı f/p ürünü hangisi? (Özellikle MSI marka tercihim.)
  4. Elimde MSI GTX1080 var. O var diye anakartta bir özellik aramak gerekir mi? (K işlemci varsa Z anakart gibi vs.)
Tüm sorularımı madde madde cevaplarsanız çok sevinirim.
4. sorunun cevabı şu. Ekran kartının anakartla alakası yok. Eğer işlemcin K ibareli ise yani O.C destekliyor ise anakartı da Z çipsetli alırsın. Çünkü Z çipsetli anakartlar O.C için üretilmiştir.

z270 çipsetli anakartların z170den tek farkı daha fazla PCI slot hızına sahip olmalarıdır. Yani SLI yapmayacaksanız z270 ile z170 arasında bir fark yok diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı