koymenali96
Hectopat
Daha fazla
Geçen günlerde konusunu açmış olduğum sistemin parçaları elime ulaştı. Bugün toplama işlemini düzgün bir şekilde gerçekleştirdim. İlk başta bilgisayarıma güç geliyor fanlar çalışmaya başlıyor ama 5 saniye sonra sistem gücü kesiyordu. Durum bu şekilde olunca anakartın BIOS'u güncel olmadığı için kurulumu i5 8400 ile yapıp BIOS güncelledim.
Daha sonra ise i5 9600K işlemciyi takarak denedim. Fakat daha önceden Windows kurduğum sistem Windows açılma ekranında dönerken kitlendi. Sistemin anakartı Gigabyte Z370p D3 modeli. Sitede işlemci desteğinde 9. nesil işlemcilerde desteklemediğini gördüm. Fakat şöyle bir çelişki var ortada, anakartın güncellene BIOS versiyonlarında son olarak F10 BIOS sürümü gözüküyor ve bu BIOS sürümü 9.nesil işlemci optimizasyonu adı altında paylaşıldı.
Acaba problem neyden kaynaklıdır? Destek hattından anakart üreticisine ulaştığımda 2-3 müşteri temsilcisi de farklı cevaplar vererek bir çözüme ulaştıramadı beni. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim;
Daha sonra ise i5 9600K işlemciyi takarak denedim. Fakat daha önceden Windows kurduğum sistem Windows açılma ekranında dönerken kitlendi. Sistemin anakartı Gigabyte Z370p D3 modeli. Sitede işlemci desteğinde 9. nesil işlemcilerde desteklemediğini gördüm. Fakat şöyle bir çelişki var ortada, anakartın güncellene BIOS versiyonlarında son olarak F10 BIOS sürümü gözüküyor ve bu BIOS sürümü 9.nesil işlemci optimizasyonu adı altında paylaşıldı.
Acaba problem neyden kaynaklıdır? Destek hattından anakart üreticisine ulaştığımda 2-3 müşteri temsilcisi de farklı cevaplar vererek bir çözüme ulaştıramadı beni. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim;
- Gigabyte Z370 P D3 Anakart
- İ5 9600K İşlemci
- Kingston Hyperx Fury 2x8 GB 2666 MHz RAM
- MSI RX580 8GB Armor
- Toshiba OCZ 240 GB SSD
- Cooler Master Masterlite 5 500W
- Corsair H45 sıvı soğutma
- Benq XL2411 144 Hz monitör
Son düzenleyen: Moderatör: