Z390 GAMING Plus - i5 9600K overclock sıcaklık değerleri

Merhaba, i5 işlemciye overclock yapmak istedim. Bu konularda acemiyim.
1.35V 4.9GHz ayarladım. Prime95 testine soktuğumda işlemci 90 dereceleri gördü.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Sıvı soğutucu kullanıyorum. Boş durumda 45-50 derece sıcaklıkta.

Edit: Voltajı 1.28E çektim PC açılmadı. 1.30A çektim tekrar test yaptım, 5 dakika sonunda 98 dereceleri gördü.
Fanları kontrol ettiğimde, pump RPM 0 gözüküyor. Sadece System 1 olan çalışıyor gözüküyor anakartta ancak tüm fanların döndüğünü görebiliyorum.
Ayarlarımı standarta döndürdüm tekrar test ettim. 87 dereceleri gördü 15 dakika sonunda. 4.3 GHz, 1.016V ile. Fanlarlar alakalı bir problem mi var?
13b34407-2810-41eb-bf28-4141135d7eb7.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Sıvı soğutucu kullanıyorum. Boş durumda 45-50 derece sıcaklıkta.

Edit: Voltajı 1.28E çektim PC açılmadı. 1.30A çektim tekrar test yaptım, 5 dakika sonunda 98 dereceleri gördü.
Fanları kontrol ettiğimde, pump RPM 0 gözüküyor. Sadece System 1 olan çalışıyor gözüküyor anakartta ancak tüm fanların döndüğünü görebiliyorum.
Ayarlarımı standarta döndürdüm tekrar test ettim. 87 dereceleri gördü 15 dakika sonunda. 4.3 GHz, 1.016V ile. Fanlarlar alakalı bir problem mi var?
Eki Görüntüle 601198
Fanda değil de pompada sorun olabilir.

Eki Görüntüle 601198
Sıvı soğutucu modeliniz nedir?

Game boost kapalı. Xmp mode açık.
Aynı işlemciyi ben de kullanıyorum. Stok hızında, CM Masterliquid Lite 120 sıvı soğutma ile yükte 80 dereceyi görüyordu. Yani gördüğünüz sıcaklıklar normal gibi duruyor. Şimdi ise Noctua NH-D14 kullanıyorum 5 Ghz ile yükte max 82 derece görüyor. Yani demem o ki 120 MM sıvı soğutucuların soğutma performansı bekleneni karşılamıyor. Fırsatınız varsa elden çıkarıp kaliteli bir hava soğutma veya en az 240MM bir sıvı soğutma almanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı