Z390 GAMING PLUS sistem toplama

stronger92

Centipat
Merhaba masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum, konu ile alakalı az çok bilgim var. Sizlerinde yorumlarınıza ve tavsiyelerinize açmak istedim.

Anakart: MSI MPG Z390 GAMING Plus
İşlemci: Intel Core i9-9900K
RAM: Corsair CMW16GX4m2Z3600c18 Vengeance RGB Pro LED DDR4-3600MHz C18 16 GB (2x8GB) Dual (18-22-22-42) 1.35V Bellek
İşlemci Soğutucu: NZXT Kraken X62 (280MM) RGB 02
PSU: Corsair CP-9020179-EU RMX Serisi RM750X 750W 80+

Öncelikle şunu belirteyim şu anlık kasa, SSD ve ekran kartı almayı düşünmüyorum. Bunları bir sonraki fırsatta alacağım. Amacım ileriye yönelik hem çok iş yükü gerektiren işlemler ve ilerde oyun için kullanacağım uzun soluklu bir cihaz toplamak. Yani eklemeye açık bir yapıda olması benim için önemli.

-İşlemci olarak AMD sunanlarınız olabilir ama i9 9900K'da kendimi çok ısrarcı buluyorum, onu sabit olarak düşünüyorum. İlk aşamada da onun grafik kartını kullanıyor olacağım.
-Anakart konusunda çok kararsız kaldım en son bıktım ve bunu seçtim. Türevi kartlara vereceğim fazladan paranın karşılayacak bir katkı sağlayıp sağlamayacağı konusunda tereddütlüyüm.
-RAM olarak sanırım iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum.
-İşlemci soğutucu ve PSU en bilgisiz olduğum konular özellikle bu konularda tavsiyelere çok ihtiyacım var. Bu iki ürünün en sessiz ve performans olarak iyi ürünler olduğunu okuduğum için tercih ettim.

Genel hatlarıyla şunu değiştir, şunu seç, şu olmamış gibi yorumlarınız için ortaya atıyorum. Yorumlarınız daha bilgi içerikli olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar gayet güzel, bütçenizi bilsek belki daha ucuza toplanabilir. Onun dışında bu işlemciye alelade bir ekran kartı yakışmaz. Ekran kartı alacağınız zaman en az 2070S alacak kadar paranız olması lazım. Üstelik kasa ve depolama için de bütçe ayırmanız gerekecek. Hepsini sonradan alabilirim diyorsanız sıkıntı yok.

Merhaba hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bütçem x TL diyemiyorum, açıkçası çok uçmadan bı bütçe ayıracağım bu işe. Tabi olabildiğince para sacmamak ve paranın karşılığında tad verecek ürünler seçmeye çalışıyorum.

Misal kraken x62 mı x72 mı almalıyım, x72 aldığımda arada verdiğim fiyat farkı kadar bı artı sağlar mı? Veya başka bi ürün ?

Anakart mevzusu da derya deniz. En mantıklı uygun modeli seçip seçmediğim konusunda hem fikir olmuş değilim

Grafik kartı apayrı bir durum, part 2 de direk ona yoğunlaşacağım ( bu arada teşekkür ederim tavsiye için )

Depolama için çok aksatmadan Samsung Evo SSD lerden alırım diye düşünüyorum.

Kasa işi çok havada, içten içe duvar montaj tasarımlar yapmak istiyorum ama altından kalkabilir miyim bilmiyorum

Misal kraken x62 mı x72 mı almalıyım, x72 aldığımda arada verdiğim fiyat farkı kadar bı artı sağlar mı? Veya başka bi ürün ?
Tabi ki radyatör boyutu ne kadar fazlaysa o kadar iyi olur. Bunu montajlayabileceğiniz yeriniz varsa x72 öneririm. Onun dışında ML360R veya H150i PRO öneririm.
Anakart mevzusu da derya deniz. En mantıklı uygun modeli seçip seçmediğim konusunda hem fikir olmuş değilim
Seçtiğiniz anakart kötü değil. Fakat ben olsam Z390-E veya Z390-F alırdım. Bu iki model arasından Z390-E daha iyi. Fakat aralarındaki tek fark Z390-E'nin dahili AC adaptör ile gelmesiydi sanırım.
Grafik kartı apayrı bir durum, part 2 de direk ona yoğunlaşacağım ( bu arada teşekkür ederim tavsiye için )
2070S tavsiye ettiğim en alt model. Daha üstünü alabilirsiniz. Size kalmış.

Bu tavsiyenizi dikkate alacağım teşekkür ederim

Tabi ki radyatör boyutu ne kadar fazlaysa o kadar iyi olur. Bunu montajlayabileceğiniz yeriniz varsa x72 öneririm. Onun dışında ML360R veya H150i PRO öneririm.
Peki merak ettiğim x62 ile x72 arasinda benim için ne kadar bir fark oluşacak

Peki merak ettiğim x62 ile x72 arasinda benim için ne kadar bir fark oluşacak
Bu soruya rakamlarla net bir şekilde sadece ikisini de kullanan/test eden birisi cevap verebilir. Fakat 9900K alıyorsunuz, 5.0 GHz'e kadar kesin çıkarsınız. X72 öneririm.

Bu soruya rakamlarla net bir şekilde sadece ikisini de kullanan/test eden birisi cevap verebilir. Fakat 9900K alıyorsunuz, 5.0 GHz'e kadar kesin çıkarsınız. X72 öneririm.
Peki hocam son olarak bu sisteme kraken x72 soğutucu mu yoksa başka bir ürün mü, sizin kişisel teknik bilgi ve zevkinize dayanarak soruyorum. (performans, görsellik, ses düzeyi vb.)

Peki hocam son olarak bu sisteme kraken x72 soğutucu mu yoksa başka bir ürün mü, sizin kişisel teknik bilgi ve zevkinize dayanarak soruyorum. (performans, görsellik, ses düzeyi vb.)
Uzay montaj yapacağınız için RGB'li bir ürün daha çok yakışır diye düşünüyorum. Tavsiyem ML360.

Son durum bu oldu o zaman Başlık içerik uyumsuzluğu oldu biraz ama

@Bora Dere bu haline yorumunuz nedir hocam ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…