Çözüldü Z490 anakartlarda neden PCI-e 4.0 yok?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Esgardir

Kilopat
Yeni işlemcim için anakart bakıyorum. Bellek frekans hızı limitine takılmamak için Z490 modellere bir göz gezdireyim dedim fakat fark ettim ki genelde iki bin liradan ucuz modellerin hiçbirinde PCI-e 4.0 yok. H410 ve B460 chipsetlerde bile PCI-e 4.0 desteği varken Z490 chipsetinde PCI-e 4.0 olmamasının sebebi nedir? İleride gelecek BIOS güncellemeleriyle eklenebilir mi?

Çözüm
Bu anakartlar 10. nesil Intel işlemciler için çıktı. 10.nesil Intel işlemciler de PCL-e 4.0 desteği yok ama 11.nesil de Intel'e de gelecek.
Pek emin olmamakla birlikte PCI-e 4.0 donanımsal bir şey değil mi? BIOS ile nasıl ekliyecekler ki onu? Yani kartta M.2 slotunun olmayıp BIOS ile eklenmesi gibi bir şey değil mi sorduğunuz soru?

Pek emin olmamakla birlikte PCI-e 4.0 donanımsal bir şey değil mi? BIOS ile nasıl ekliyecekler ki onu? Yani kartta M.2 slotunun olmayıp BIOS ile eklenmesi gibi bir şey değil mi sorduğunuz soru?
Ben de bilmiyorum ki yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu
Bu anakartlar 10. nesil Intel işlemciler için çıktı. 10.nesil Intel işlemciler de PCL-e 4.0 desteği yok ama 11.nesil de Intel'e de gelecek.

Yani Intel 11. Nesil için yeni anakartlar mı çıkarak bir daha? Çıkarırsa soket değişimi olacak mı?

Ben de bilmiyorum ki yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu.

Yani Intel 11. nesil için yeni anakartlar mı çıkarak bir daha? Çıkarırsa soket değişimi olacak mı?

Evet, AMD'de Intel'de yeni işlemci çıkardığında soket fark etmeksizin yeni anakart çıkarır. Fakat 11.nesil de soket değişimi olmayacak. Hatta 12.nesil de bile bu soketi kullanabilir Intel.

Evet, AMD'de Intel'de yeni işlemci çıkardığında soket fark etmeksizin yeni anakart çıkarır. Fakat 11.nesil de soket değişimi olmayacak. Hatta 12.nesil de bile bu soketi kullanabilir Intel.
Peki bir sorum daha olacak, madem 10. nesil işlemciler 4.0 desteklemiyor neden H ve B modelleri PCI-e 4.0 eklemiş gerçekten kafa karıştırıcı. Yani Z490'ların bile çoğunda yokken neden B460 ve H410 serilerine PCI-e 4.0 eklendi ki? Sonuçta onlar da 10. nesil işlemciler için üretildiler

Peki bir sorum daha olacak, madem 10. nesil işlemciler 4.0 desteklemiyor neden H ve B modelleri PCI-e 4.0 eklemiş gerçekten kafa karıştırıcı. Yani Z490'ların bile çoğunda yokken neden B460 ve H410 serilerine PCI-e 4.0 eklendi ki? Sonuçta onlar da 10. nesil işlemciler için üretildiler.

Z490'ın giriş seviye anakartlarında yok. Giriş seviye oldukları için. 11.nesil de destek getirecekleri için şimdiden bu şekil çıkartmışlar anakartlarını. Yani 11 nesil de kullanırlar diye.

Yeni işlemcim için anakart bakıyorum. Bellek frekans hızı limitine takılmamak için Z490 modellere bir göz gezdireyim dedim fakat fark ettim ki genelde iki bin liradan ucuz modellerin hiçbirinde PCI-e 4.0 yok. H410 ve B460 chipsetlerde bile PCI-e 4.0 desteği varken Z490 chipsetinde PCI-e 4.0 olmamasının sebebi nedir? İleride gelecek BIOS güncellemeleriyle eklenebilir mi?
Çoğu z490 anakartta pci express 4 0 desteği hali hazırda zaten mevcut 11,nesil işlemci aldigin zaman kullanabiliceksin msi asus gigabayt in neredeyse tumunde 4 0 desteği var bios guncellemesi aldiklari zaman 4 0 aktif olacak

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı