Merhaba. Daha önce PC toplamıştım Vatan'dan ama ara ara Memory management hatası alıyordum, Memtest86'dan sorunsuz olarak çıktı.
ASUS ile iletişime geçtim, böyle bir sorun var ama Memtest86 da sorun yok gözüküyor dedim. Benden RAM ve anakartımın modelini istediler, verdim. Sonra kontrol ettiler anakartımın destek listesinde şu anki RAM'lerimi desteklemiyormuş, RAM'lerinizi değiştirmeniz gerekiyor dediler bana.
Liste verdiler. Desteklediği RAM'ler bunlarmış. Ben grafik tasarım okuyorum ve ara oyunda oynuyorum, yani PC hem çizim render hem de oyun için.
Bana buna uygun minimum 2x8 16 GB olacak şekilde RAM lazım, MHz ve CL de önemli tabii ki. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şu an kullandığım RAM " G.Skill Ripjaws V 2x8 16 GB 3200 MHz CL16" var RGB aydınlatması olup olmaması önemli değil. Performansı önemli. Benim için şu anki RAM'lerimi 725 TL'ye falan almıştım, buna biraz para ekleyip 1100TL tutacak bir bütçe verebilirim.
Vatan Bilgisayar'dan olması lazım yeni ürünün, çünkü değişim yapılacak.
Anakartımın destekledigi RAM listesi.
16 güç aşaması, AI Hız Aşırtma, AI Soğutma, AI Ağ Bağlantısı, WiFi 6 (802.11ax), Intel® 2.5 Gb Ethernet, soğutma bloklu çift M.2, USB 3.2 Gen 2, SATA ve AURA Sync RGB aydınlatma özellikleriyle donatılan Intel® Z490 LGA 1200 ATX anakart
rog.asus.com