Z5 Premium mu yoksa Note 4 mü?

alperencatak

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Biliyorum genel olarak tamamıyla kişisel bir karar lakin cidden merak ediyorum.

Aklımda Z5Pre almak var lakin az önce birisi Sony'nin teknik servis açısından çok da matah olmadığını hatta muhattap olacak adam bulamadıklarını söyledi.

Şöyle bir baktığımda Note 4 ve Z5 Pre arasında kalmış durumdayım. Özelliklerini vb. çok yakından biliyor ve takip ediyorum ama cidden bir ikilimde kaldım.

Not: Kamera ve MicroSD slotu büyük bir önem taşıyor.

Z5 Premium modelinin test videoları gelsin öyle karar ver. Donanım olarak ise Exynos 5433, SD 810'a göre daha performanslıdır.

Kamera olarakta NOTE 4 çok iyi bir telefon, Z5 Premium modelinin de kamerasının iyi olduğu söyleniyor. İki telefona da hafıza kartı takılabiliyor.

Her zaman 4K çalışmıyor, 4K olması performansı ciddi derece de etkiler. SD 810, 4K'yı kaldıramaz.
Her zaman 4K çalışmıyordan kastın ne? Uygulamaların destekleyip desteklememesi mi? 810, 4K kaldırmasaydı telefon tanıtılmazdı. Demek kaldırıyor ki SONY 4K ekran teknolojili telefonu piyasaya sürüyor. Adamlar pazara uygun mal üretiyor. Zaten kaldı ki panel daima 4K çalışmıyor. 4K video, app gibi uygulamaları çalıştırınca 4K çözünürlüğe geçiyor. Normal zamanda daha düşük çözünürlükte çalışıyor.

4K fotoğraf ve video izlerken devreye giriyor. 4K kaldıracak kapasite de bir işlemci şuan yok. Sony'nin 4K için bu işlemciyi telefon da kullanabilir ama bu telefonun 4K'yı kaldırıyor olması anlamına gelmez. Mesela G3'de 2K ekran var ama işlemcisi SD 801. LG SD 801 kullandı ve SD 801 2K ekranı kaldırmıyor. G3 o yüzden performans olarak rakiplerinin gerisinde.

Çok mu gerekli? hayır.
Çok mu gereksiz? yine hayır. Teknoloji böyle böyle ilerleyecek bu böyle. Bana sorsanız şu anda 1080p kamera için de ekran için de yeterlidir bir telefonda. Ama yeterli bu fazlasına gerek yok demek 640 kb herkese yeter demeye benzer. Teknoloji bu şekilde ilerlemiştir ve ilerleyecektir. Yoksa yerimizde saymaktan öteye gidemeyiz. Sen ben yine gider Z2 alırız, ama buna da laf etmemek gerek. İş elektroniğe gelince fazlası olmaz. Konuyu uzatıp tartışmaya gerek yok, bence arkadaş Z5 Premium alabilir, Note4 de alabilir. İki cihazda üzmez.

Uygunsuz üslup!
4K telefon için gereksiz zaten. Çözünürlük arttıkça performansta etkilenir.
Saçma ve yobaz düşüncelerinizi lütfen kendinize saklayın. Teknoloji, insanlık ile birlikte gelişmekte olan bir sektör ve bu sektöre keyfi amaçlarla gereksiz sıfatını yakıştırmak yobazlıktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…