Z590-F 6E anakarta alınabilecek en güçlü işlemci nedir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10700F 3070TI Macbook air m3 15.6 inc g6 oled 360 hz lg oled77c46la 77 inc ps5 cd edition iphone 15 pro max
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben bilgisayarımı upgrade yapmak istiyorum. Şu an 3070 Ti Z590-F ve i7 10700F kullanıyorum. Ekran kartını minimum 5070 yapmak istiyorum. Aynı anda hem oyun oynayabileceğim hem yayın yapabileceğim bir bilgisayar dizmek istiyorum. Hangi işlemciye baksam Z590-F e uyumsuz olduğunu görüyorum. Bu ihtiyaçlarımı karşılayacak ve Z590-F e uyumlu olacak en güçlü işlemci nedir?

Takabileceğiniz en güçlü işlemci 11900KF'dir ancak bu işlemciyi ikinci elde fahiş fiyatlara ancak bulursunuz.

Anladığım kadarıyla bütçede şimdilik bir kısıtlama yoktur. Herşeyin iyisi olmasını istiyorsunuz galiba.
Yerinizde olsam ölü bir sokete bu kadar yatırım yapmam ve mevcut anakart soketinize uyumlu, parasına değecek bir işlemcide yoktur.
Elinizde ki parçaları satarak, şağı yukarı 25.000-30.000₺ bütçe ayırabilirseniz, R7 7800x3D, X670E Tomahawk anakartlı AM5 DDR5'li tam bir fiyat performans sistemi oluşturabilirsiniz.
Daha uygun fiyata da toplanabilir ama bütçe de sorun yoksa yukarıda ki ikili güzel bir seçim olacaktır. Rtx 5070 ile rahatça 1080p çözünürlükte kullanabilirsiniz. 2k'da da kullanılabilir ama 12GB Vram ile uzun vadede tam performans alamazsınız.

Anladığım kadarıyla bütçede şimdilik bir kısıtlama yoktur. Herşeyin iyisi olmasını istiyorsunuz galiba.
Yerinizde olsam ölü bir sokete bu kadar yatırım yapmam ve mevcut anakart soketinize uyumlu, parasına değecek bir işlemcide yoktur.
Aşağı yukarı 25.000-30.000₺ bütçe ayırabilirseniz, elinizde ki anakart, işlemci ve rami satıp R7 7800x3D, X670E Tomahawk anakartlı AM5 DDR5'li tam bir fiyat performans sistemi oluşturabilirsiniz.
Daha uygun fiyata da toplanabilir ama bütçe de sorun yoksa yukarıda ki ikili güzel bir seçim olacaktır. Rtx 5070 ile rahatça 1080p çözünürlükte kullanabilirsiniz. 2k'da da kullanılabilir ama 12GB Vram ile uzun vadede tam performans alamazsınız.
peki bu bilgisayarı yayın için kullansam, bunun yanına 5070 yada 5070 ti lık bilgisayar alsam 1080 p 60 fps yayın yapabilir miyim ? Ve bilgisayar önerin var mı ?

peki bu bilgisayarı yayın için kullansam, bunun yanına 5070 yada 5070 ti lık bilgisayar alsam 1080 p 60 fps yayın yapabilir miyim ? Ve bilgisayar önerin var mı ?
Bütçeniz tahmini ne kadar?
Nvidia olması şart değilse AMD tarafında da güzel alternatiflerle öneride bulunabiliriz.
Elinizde ki sistemin tam özelliklerini yazar mısınız, siz sistem yükseltmesimi yoksa sıfır sistem mi toplamak istiyorsunuz?

Nvidia olması şart değilse AMD tarafında da güzel alternatiflerle öneride bulunabiliriz.
Elinizde ki sistemin tam özelliklerini yazar mısınız, siz sistem yükseltmesimi yoksa sıfır sistem mi toplamak istiyorsunuz?
yani şuan ihtiyacım yok ama 5-6 aya falan alırım diye düşünüyorum okul tercihi yapacam tatil falan derken ocağı bulur diye düşünüyorum tabi o zamanlar fiyatlar ne olur bilmiyorum ama şuan alacak olsam 50-70k arası diyebilirim. O zaman alacak olursam 80k ya kadar gider

şuanki sistem 3070 ti i7 10700F asus z590-f corsair vengerance pro 4x8GB zamzar 650W PSU steelseries alias pro dji osmo pocket 3 creator combo g6 360 hz 2k oled

yani şuan ihtiyacım yok ama 5-6 aya falan alırım diye düşünüyorum okul tercihi yapacam tatil falan derken ocağı bulur diye düşünüyorum tabi o zamanlar fiyatlar ne olur bilmiyorum ama şuan alacak olsam 50-70k arası diyebilirim. O zaman alacak olursam 80k ya kadar gider

şuanki sistem 3070 ti i7 10700F asus z590-f corsair vengerance pro 4x8GB zamzar 650W PSU steelseries alias pro dji osmo pocket 3 creator combo g6 360 hz 2k oled
Bütçe 1080p 60 fps yayın için fazlasıyla yeterli.
Bütçeyi 75k'lara kadar zorlama şansınız varsa eğer hatta bırakın 1080p'yi, AMD sistem dişünürseniz 2k çözünürlükte bir sistem bile toplanabilir.
Mesela;
R7 7800x3d, X670e Tomahawk, Patriot (1x32) 32GB DDR5 Ram, RX 9070 XT, 850W 80+plus gold tam modüler XPG güç kaynağı, geniş ferah ATX bir kasa, 1 TB Kingston NV3 M2 SSD ve kule tipi soğutucu (geniş, ferah, hava akışı güzel bir kasada Phantom Spirit gibi bir model ile, 7800x3d'yi ideal sıcaklıklarda kullanabilmek mümkün olması gerekiyor)
75k civarında toplayabilirsiniz.

Eğer şimdi değil de 5-6 ay sonra almayu düşünürseniz de, AMD tarafında RX 9080 ve Nvidia da 5000 serilerinde Ti ve S modellerinin gelmesi bekleniyor. Çıkış tarih belli değil ancak yakın bir zamanda piyasa sürülmesi öngürülüyor.
Farklı alternatifleri görmek açısından da güzel olurdu ama araya yılbaşı girerse fiyatlar da artış yaşanabilir. Siz bilirsiniz yine de.

Bu arada, elinizde ki kasayı ister tek tek, ister set halinde satın gitsin. Yükseltmeye değecek bir altyapıda parça yoktur, uğraşmaya değmez.

Bütçe 1080p 60 fps yayın için fazlasıyla yeterli.
Bütçeyi 75k'lara kadar zorlama şansınız varsa eğer hatta bırakın 1080p'yi, AMD sistem dişünürseniz 2k çözünürlükte bir sistem bile toplanabilir.
Mesela;
R7 7800x3d, X670e Tomahawk, Patriot (1x32) 32GB DDR5 Ram, RX 9070 XT, 850W 80+plus gold tam modüler XPG güç kaynağı, geniş ferah ATX bir kasa, 1 TB M2 SSD ve kule tipi soğutucu (geniş, ferah, hava akışı güzel bir kasada Phantom Spirit gibi bir model ile işlemciyi ideal sıcaklıklarda kullanabilmek mümkün olması gerekiyor)
75k civarında toplayabilirsiniz.

Eğer şimdi değil de 5-6 ay sonra almayu düşünürseniz de, AMD tarafında RX 9080 ve Nvidia da 5000 serilerinde Ti ve S modellerinin gelmesi bekleniyor. Çıkış tarih belli değil ancak yakın bir zamanda piyasa sürülmesi öngürülüyor.
Farklı alternatifleri görmek açısından da güzel olurdu ama araya yılbaşı girerse fiyatlar da artış yaşanabilir. Siz bilirsiniz yine de.
yani şuan alsam da bir işime yaramayacak yurt dışına falan çıkacağım parayı orada harcamayı düşünüyorum. oradan arta kalan paranın üstüne biraz daha ekleyip ya amd 9070xt nitro ya da 5070 ti lik kasa kurup , şuanki kasayı elgato stream ile bu bilgisayara bağlayıp yayın yapmayı planlıyorum. biraz gecikecek almam. Ama teşekkür ederim aklımın bir kenarına yazacağım önerilerinizi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı