Yine herkese selam, son günlerde PC toplamayı düşündüm ve işlemci olarak i5 12400F almaya karar verdim.
Ayrıca forumda biraz gezinerek bir arkadaşın bana Z690 anakart tavsiyesine uymaya karar verdim.
1- Z690 anakart ile k olmayan 12400F'yi nasıl overclocklarım? (güvenli yöntemi yok mu?)
2- 5.3GHz'ye overclock yaparsam kule tipi soğutucu işlemcinin soğuk kalmasını sağlar mı?
3- işlemciyi 5.3GHz yaparsam tam performans alır mıyım? (CPU çok hızlı çalışacağı için ekran kartı ile uyumsuzluk sağlayıp darboğaz durumu olur mu? (RTX 3060 Ti)
1-BIOS'tan overclock yapabilirsiniz
2-işlemci daha çok çalışacağından yetersiz kalabilir
3-herhangi bir sıkıntı olmaz. Zaten RTX 2060'dan aşağı ekran kartı olmasın yeter.
1-BIOS'tan overclock yapabilirsiniz
2-işlemci daha çok çalışacağından yetersiz kalabilir
3-herhangi bir sıkıntı olmaz. Zaten RTX 2060'dan aşağı ekran kartı olmasın yeter.
Çok sağolun valla 5 saattir birisinin cevap yazmasını bekliyordum kaç kere öne çıkardım hatta öncesini silemediğim için 2 kere sordum 1 saat ban yedim..
Peki kule tipi soğutucu kaç Ghz'a kadar yeterli olur deneyiminiz var mı hocam ?
Çok sağ olun vallahi 5 saattir birisinin cevap yazmasını bekliyordum kaç kere öne çıkardım hatta öncesini silemediğim için 2 kere sordum 1 saat ban yedim.
Peki kule tipi soğutucu kaç GHz'a kadar yeterli olur deneyiminiz var mı hocam?