Z790 anakart DDR4 RAM desteği olacak mı?

canerozer

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese.

Z790 model anakartlar DDR4 RAM desteği bulunacak mı?

Burada okuduğum yazıda destek sunacaktır diyor. Forumda birkaç yazıda sunmaz diye okudum. Net bilgisi olan var mı?

Olacaktır, hatta var.

Anladım. Peki ikisini birden destekleyen bir kart yok anladım kadarıyla. Seçim bize kalıyor. Yeni bir sistem toplama planım var ddr4 mü 5 mi bilemedim. Fiyat olarak baya fark var aralarında. Düşündüğüm sistem.
İ9 13900kf
Rm 1000x
Z790 model bir anakart
Aslında 4000 serisi ekran kartına bir ön hazırlık yapmak için topluyorum. Çıktıklarında alıcam. Ddr5 yada 4 farkı dağları taşları yerinden oynatırmı sistemde?

Olacaktır, hatta var.
Hocam son sorumu sorayım kenara çekilim. DDR5 Bütçesel olarak zorlayacak beni doğrusunu söylemek gerekirse.7-8k bandında. DDR4 ram,4000 serisi ve 13900k olan bir sistemde zayıf mı kalır ? Şu anda kendim corsair dominator plat.rgb cl16 2x8 kullanıyorum. Bİr 2x8 daha ekleyebilirim. Bunları yeni alcağım sisteme aktarmayı planlıyorum.

Son düzenleme:

Hocam eve gidince değerleri araştırıp size detaylıca anlatırım, şu an müsait değilim.

Hocam eve gidince değerleri araştırıp size detaylıca anlatırım, şu an müsait değilim.
Teşekkürler. Fakat 13900k gibi bir işlemci için sanırım ddr5 yada cl 19 4x8 gibi bir ram gerekecek. Bu arada ben dominator serisine bakıyordum. 9k beyazları. Fakat gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sistemi beyaz toplamıştım önceden.

Ana kart olarak bu
MSI MPG Z690 EDGE WIFI 6400MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA

Ram;

Bunları düşündüm. Tabi sizden gelecek habere göre fikirler değişebilir.
4000 serisi ekran kartını bekliyorum açıkçası. Ön hazırlığını yapmaya çalışıyorum. Z690 Z790 arasında da ciddi farklar yok. Araştırmaya devam ediyorum.

Hocam bütçe gerçekten zorlanıyorsa DDR4 kurulabilir diye düşünüyorum performans olarak o kadar paraya değecek bir şey vaat etmiyor fakat ileride güncel olması açısından DDR5 daha mantıklı bir dahaki nesilde DDR4 olacağını düşünmüyorum çünkü.
Güncel olması şart değilse DDR5'e verilecek para daha iyi değerlendirilebilir.

İşte bende sadece güncel olabilmesi adına bu şekilde düşündüm. Fakat 4080 sisteme niyetliyken. Bin tane problem var. 4080 lere göre psu yok(var olanlar adaptör ve redditte adaptörlerin eridiği paylaşılmış), 1700 işlemci için doğru düzgün sıvı soğutma yok, z790 anakart sayısı desen seçenek çok az. Bir tedarik sorunu var anladığım kadarıyla. Birde 4080 ler 3080 fiyatlarına yakın olcaktı. Teknobiyotik 4080 40.000 den satışa koymuş. Hadi 3080ti dönim dedim. İtopya da daha 3 gün önce 18.000 tl olan 3080ti bugün 35.000 ye çekmiş fiyatını. Öyle bi durum var ki kime ne geçirsem kardır. Tiksindim resmen.

Haklısınız hocam dediklerinizde DDR5 yeni bir platform o yüzden hala fiyatları tuzlu geliyor ve ihtiyaç pek duyulmuyor tavsiyem ileride DDR5'e geçmeniz olur şu an DDR4 olması daha iyi.
4080 ve 4090 fiyatları şu anda çok tuzlu RX 7000 serisi çıktığında belki bir nebze ucuzlayabilir sonuç olarak piyasaya yeni girdi kartlar fakat düşünürseniz şu anda 3080 indirimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…