Z790 anakart mı yoksa Z690 anakart mı?

Bütçe
10000

Hamzqpolat

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, i7 13700K DDR5 RAM var anakartı normalde alıyordum bugün fakat vazgeçtim sizce Z690 anakart mi alayim yoksa Z790 mı alayım?
ASUS ROG Z690'e mi yoksa ASUS ROG Z790h mı?
Bütçe 10k.

Sizin M.2 ve USB 3.2 ihtiyacınıza göre değişir. Onun dışında bir fark yok. Zaten fiyatları da çok ekstrem fark etmiyor dikkat ederseniz. Bilinçli mi çıktınız bilemiyorum ama VRM'leri bu işlemciyi adam gibi besleyecek başka kartlar da var. Özellikle 10k anakarta para vermeliyim diyerek mı yola çıktınız?

Z790 anakart alırsan RAM olarak 7000Mhz ve üstüne çıkabilirsin rahatlıkla. Ama Z690'da çıkamazsın.

Sizin M.2 ve USB 3.2 ihtiyacınıza göre değişir. Onun dışında bir fark yok. Zaten fiyatları da çok ekstrem fark etmiyor dikkat ederseniz. Bilinçli mi çıktınız bilemiyorum ama VRM'leri bu işlemciyi adam gibi besleyecek başka kartlar da var. Özellikle 10k anakarta para vermeliyim diyerek mı yola çıktınız?

Hocam Z690 6küsure sifir geliyor alismisken iyi bir şey almak istiyorum TR piyasisinda anakartlar pahalı 4600 gibi rakama Gigabyte Z790 getirebiliyorum tavsiyelere acigim almisken iyi bir şey istiyorum.

Z790 anakart alırsan RAM olarak 7000MHz ve üstüne çıkabilirsin rahatlıkla. Ama Z690'da çıkamazsın.

Aldığım RAM'ler 6600 MHz hocam Z690e anakart maksimum 6400 MHz besliyor.

Son düzenleme:
Hocam Z690 6küsure sifir geliyor alismisken iyi bir şey almak istiyorum TR piyasisinda anakartlar pahalı 4600 gibi rakama Gigabyte Z790 getirebiliyorum tavsiyelere acigim almisken iyi bir şey istiyorum.

Aldığım RAM'ler 6600 MHz hocam Z690e anakart maksimum 6400 MHz besliyor.

6K ya ROG Z690 varsa iyiymiş. Yanlış görmüyorsam Z790 10K'ya yakın. Sizin baktığınız yerde fiyatı nedir bilemiyorum ama arada böyle bir performans farkı yok. RAM'i genel geçer bir model almamışsınızdır umarım. Etiketlediğiniz arkadaş RAM overclock vs işlerini iyi biliyor. O uğraşmıştır. Uğraşmak istemeyenlere 6000 CL30 g-skilleri öneriyorum ben. Uğraşırsan da bir potansiyel vadettiği için esnetilebiliyor.

@101982 hocam RAM'ler G.Skill Trident Z5 CL34 6600MHz aldim.

6K ya ROG Z690 varsa iyiymiş. Yanlış görmüyorsam Z790 10K'ya yakın. Sizin baktığınız yerde fiyatı nedir bilemiyorum ama arada böyle bir performans farkı yok. RAM'i genel geçer bir model almamışsınızdır umarım. Etiketlediğiniz arkadaş RAM overclock vs işlerini iyi biliyor. O uğraşmıştır. Uğraşmak istemeyenlere 6000 CL30 g-skilleri öneriyorum ben. Uğraşırsan da bir potansiyel vadettiği için esnetilebiliyor.

Maalesef 7K Z790h alabiliyordum şu an yanlış bilmiyorsam TR pazarida arasinda 600 TL fark var ASUS TUF Gaming Z790 oda 6K ya geliyor sizin önereceğiniz bir model anakart var mi?

Sıradan bir kullanıcıysan sana yeterli olan anakartı al. Örnek olarak şu kadar PCI yuvası istiyorum, 4 RAM slotu olsun, 3 ARGB girişi olsun vb.

Anakartlardaki diğer farklar çok minimal.

@deadfellow aldığim RAM ve islemçiyi OC yapmayi düşünüyorum anakarti aldiğim sira yardimci olur musunuz?
Dediğim gibi en ucuz olan anakartı alman yeterli. Yapacağın O.C kabul edilebilir sınırlar içinde olacağı için giriş seviyesi bir kart alabilirsin. Zaten O.C yapmana anakartın yeterliliği değil işlemci sıcaklığı engel olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı