Z790 CPU güç girişi nasıl bağlanır?

rcpdrkc

Hectopat
Z790 anakartım var, 750W Gold Cougar güç kaynağı var, anakart CPU güç girişi 8x8 ama CPU'da 8 tane pinlik giriş var. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG-20230710-WA0019.jpeg
    161,9 KB · Görüntüleme: 69
İşlemcine göre değişir. +8 PIN'i takma zorunluluğu yok. Tek 8 pinle de çalışması lazım ancak yüksek güç tüketimine sahip işlemcilerde kararsızlık yaratabilir. 8 pin varsa 8 pin tak.

13700KF var takım kullandım sorun yaşamadım ama kötü bir Power değil yani 750W Gold neden koymamışlar 2 tane 8 pin garip inşallah sorun olmaz.

13700KF var takım kullandım sorun yaşamadım ama kötü bir Power değil yani 750W Gold neden koymamışlar 2 tane 8 pin garip inşallah sorun olmaz.

İşlemciyi kendi halinde kullanıyorsanız sorun olmaz merak etmeyin. Hız aşırtma yapmayın yeterli.

Peki uzatma kablosu gibi bir şey alsam OC yapacak diyelim olur mu?

8 pinlik CPU kablosu 235W'a kadar güç verebiliyormuş. O.C yaparken işlemcinin güç tüketimini 235Win çok üstüne çıkarmamaya çalışırsanız olur. Lakin benim tavsiyem, en azından Molex dönüştürücü alıp o şekilde kalan 4 PIN'i de doldurursanız hem PSU'dan gelen 8 pinlik kabloya ekstra yük bindirmemiş olursunuz, hem de işlemci daha stabil çalışır.

Önereceğin model ya da marka filan var mı varsa link atabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…