Z87M Plus anakarta Hem windows hem mac os kurabilir miyim ?

barmanbek

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhabalar ben 2 yıldır macbook air kullanıcısıyım. Haliyle mac işletim sisteminden gayet memnunum. Yeni masa üstü bilgisayara ihtiyacım olduğu için mac almay düşünüyordum fakat aynı paraya çok daha iyi bir sistem toplayıp hem mac os işletim sistemi hemde windows u kurabilceğimi düşündüm. Sizce aşağıdaki ürünler için istediğim iki işletim sisteminide sorunsuz kurabilirmiyim ?

Biri lg 3D diğeri pro2000 vga grişli monitörüm var. Sorun yaşarmıyım ? Yoksa hiç uğraşmayıp ayn fiyat civarında imac mi alıyım ?

Uyumlu gözüküyor, ama size benden bir tavsiye en iyisi iMac alın. Mac'ler ne kadar düşük olursa olsun hiç bir hata- takılma belirtisi göstermiyor. i5/HD3000/2GB Ram'li MBA'm i5/HD4000/6GBRAM'li Windows bilgisayardan daha performanslı çalışıyor. Hem kurdunuz mu minik bir hata geldi, kernel panic, yenifden kurulum vs... Çok sanıcılı iş bu Hackintosh, kurarsanız çok rahat edersiniz, ama gerçek bir Mac'in performansını yakalayamaz, ve dizaynına bakıldığında da cevap ortada. Bence düşünmeden iMac alın, benim şu an Mac Mini'm var ve arşivlemelerimi onda yapıyorum. Windows'lu masaüstüm ondandaha yüksek olsa bile performans veremiyor...

Anakartın uyumlu ise, işlemcin uyumlu ise, ekran kartın uyumlu ise, DSDT ve diğer kextlerin %100 çalışıyorsa tabiki bir mac kadar performans veremez ama 4000tl'ye aldığın macpro'yu 2500tl'ye toplayabilirsin... Geekbench skorunda Geekbench Hackintosh gayet güzel rakamlar alabilirsin. Önemli olan Golden Builds makineler toplayabilmek...

Son düzenleyen: Moderatör:

Öylemi diyorsunuz ? Şimdi diğer yandan düşününce imac alınca hazır bir bilgisayar almış olcam. Hiç içini açıp parça değiştirme vs gibi bir durumum olmayacak. Ben biraz hobi olsun bilgisayarla uğraşıyım diye toplama yapıyorum açıkcası hani ilk defa kendim bir bilgisayar toplıyacam olmadı windows kurarım. Mac e ihtiyacım olduğunda macbook air yanımda zaten monitöre hdmı ile bağlarım. Birde elimdeki 2 adet monitörü napcam sorunum var. Ama performans konusun bilgi verdiğiniz çok iyi oldu çok teşekkür ederim. Hala kararsızım hayatımda ilk defa bilgisayar toplasam mı ? ( bilgisayar parçalarıyla uğraşmaktan çok zevk alıyorum. Zira bugüne kadar bir anakart yeniledim şuan 2010 üretimi ppro2000 bilgisayarın power butonu vs yok kablolarla açıp kapıyorum ) yoksa imac yada mac mini gibi hazır bir bilgisyarmı alsam konusunda kararsızım.

Aslında Amacım bilgisayar parçaları alarak toplayıp kendi bilgisayarımı yaratmak. Sadece üretmek "bunu ben yaptım , ben topladım " hazzını almak için topluyorum. Daha doğrusu toplamak istiyorum biraz hobi gibi yani. Yoksa hazırda alabilirim ama kendim toplayıp iyi bir sonuç almak için bu sistem sizce uygunmudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…