Z890 ve Ultra 7 265KF vs Z790 ve 14700k

SezginKazancı

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

Mesleğim mimarlık ve mevcut laptopumda render yaparken sorunlar yaşadığım için sistem toplama kararı aldım. Mimarı çizim ve 3D modelleme programları(Lumion, skechup, AutoCAD vs.) Kullanıyorum. Aynı zamanda ufak çaplı oyunda oynuyorum. Şimdi önceliğim render yapmak olacak olan bir bilgisayar toplamak istiyorum. Ama piyasadaki 14. nesil işlemciler Ultra işlemcilerden daha iyi, Ultra işlemciler çöp sakın almayın gibi söylemler dikkatimi çekti ve karar vermemi zorlaştırdı. O kadar para vermişken ne render da ne de oyunda sorun yaşamak istemiyorum. Oyun performansı beklentim üst segment değil beni üzmesin yeterli. Öncelik söylediğim gibi render işlerim. 2 kombinasyon arasında müthiş bir fiyat farkı görmüyorum. 14700k ve Z790 seçeneği 1700 soket olduğundan Update imkanını çok zorlaştıracak. Diğer seçenek 1851 soket hem Update imkanı var hem Single Core bancmarkları daha iyi. Sizlerden öncelikle bu konuda tavsiye bekliyorum. Onun dışında önerdiğiniz kombinasyona uygun RAM, PSU ve soğutma tavsiyelerinizede açığım.

Ekran kartı konusunda net bir tercih ile MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Ventus 2X OC 16 GB'ı satın aldım.
Uzun süredir işlemci ve ekran kartı tercihimi yapamadım, başlıkta belirttiğim kombinasyonlar arasında kaldım.

Ek olarak g]ncelleme*

GamePower WarCry Edge 1x Black Fan Type-C Gaming Kasa satin aldim​

Islemci ve kasa uyumlu sivi sogutma tavsiyesi olan varsa onada ihtiyacim var

Simdiden tesekkurler

Güncelleme***

Corsair rm 750e güç kaynağı eklendi. Sistemi besler mi ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı