Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
5 sene önce Casper’ın kampanyalı, orta güçte bir masa üstü bilgisayarını almıştık. Ekran kartını ve PSU’yu 2.seneden değiştirmiştim. 550 Watt Corsair ve GTX 560 almıştım. Bir Blizzard manyağıyım ve bu sistemle SC2, Diablo 3 ve WoW’u sorunsuz oynuyordum. Ama artık birçok oyunda Extreme ayarlarda problem çıkarmaya başladı. Özellikle de Heroes of the Storm çok kasıyor. Elimdeki ekran kartı ve PSU şimdilik sistem güncellediğim takdirde problem olmayacaktır diye düşünüyorum. İleride onları değiştirmesi dert değil. Şimdilik ben şunları düşündüm ve bunlar 1700-1800 arası fiyatlardalar. Ve bizim bu iş için ayırdığımız bütçenin de üzerinde açıkçası. Seçtiklerim şöyle, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Ana kart: Asus Z97-Pro Gamer, İşlemci: İntel i5 4690K 3.5 GHz, RAM Kingston 4GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9, Kasa: ZALMAN Z3 PLUS (buna dandik diyenler olmuş ama fiyatı çok iyi geldi), SSD: Samsung 120GB 840 EVO veya Kingston 120GB V300 (aralarında bir fark yoksa ucuz olanı tercih etmek isterim). Benim aklım bu kadarını düşünmeye yetti fakat fiyat performans için daha mantıklı çözümleriniz var ise yardımlarınızı beklerim. Bu arada orta seviye sistem önerilerinde Z87bir anakart önermişsiniz ama buna karşın aşağıda soru cevaplarda Z87 devri bitti, o anakartı Z97 yapalım demişsiniz. Burada çok kafam karıştı çünkü aralarında gerçekten 100 150 TL fiyat farkı var ve benim bütçem kısıtlı. Şimdiden teşekkürler. Heroes of the Storm’u kasmadan oynamayı tüm kalbimle istiyorum.