Z97 Yonga Setli Anakartlarla O.C. Yapma

Neetmop

Kilopat
Yer
Nürnberg, Almanya
Daha fazla  
Alacağım sisteme z97-g43 anakart almayı planlıyorum. Daha önce hiç O.C. yapmadım ancak birkaç yerde anakartın üzerindeki bir tuşla yapılabildiğini vs. okudum. O.C. olayının nasıl işlediğini, eğer yaparsam bilgisayarı alırken k serisi işlemciye ve işlemci soğutucuya ödeyeceğim ekstra paraya değip değmeyeceğini söyler misiniz? Bilgisayarım için bütçem 3500 TL bu arada. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Tek tuşla overclock frekansı aşırı derece yükseltmiyor ama yine de performansta katkı sağlıyor. Harici soğutucu ise sadece OC için değil, uzun vadede de sistemin ısınma sorunu yaşamadan, darboğaz olmadan çalışmasını sağlıyor.

Tecrübe edindiğinde işlemci çarpan kilidini artırıp, ek voltaj verip kendin de overclok edebilirsin. Bu işlem anakarttan anakarta ve işlemciden işlemciye değişmekte. her işlemci, aynı marka model olsa bile aynı OC potansiyelini sunmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı