Zabıt katibi olmak için adalet bölümünden mezun olmak şart mı?

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba, ben ticaret meslek lisesi mezunuyum ama adalet bölümünden mezun değilim. Rehber hocama sorduğumda adalet mezunu olmam gerektiğini söyledi bu doğru mu? Zabıt katibi olabilir miyim? Bu arada klavyede 1 dakikada 100 kelime civarı yazabiliyorum. Eğer mümkünse olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.

II) Özel Şartlar:

A- Sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonunda istihdam edilebilmek için;

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu bentte sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan ayrıca daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamlayan aday buna ilişkin resmi belgeyi, daktilo veya bilgisayar sertifikası bulunan aday ise sertifikayı e-devlet başvurusu esnasında sisteme yükleyecektir.)

adalet bölümünden mezun değilim.
Yani bilişim teknolojileri bölümü de oluyor.

ıı) özel şartlar:

A- sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonunda istihdam edilebilmek için;

A) fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (bu bentte sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan ayrıca daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
B) yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla millî eğitim bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamlayan aday buna ilişkin resmi belgeyi, daktilo veya bilgisayar sertifikası bulunan aday ise sertifikayı e-Devlet başvurusu esnasında sisteme yükleyecektir.)

Yani bilişim teknolojileri bölümü de oluyor.

Ben pazarlama olarak bitirdim liseyi. Bilişim çok istemiştim de puanım yetmemişti. Sonradan geçiş yapabiliyordum ama aptallık edip yapmadım. Hocam peki bilgisayar sertifikası alsam bölüm fark etmeksizin olabiliyor muyum? Doğru mu anladım?

Ben pazarlama olarak bitirdim liseyi. Bilişim çok istemiştim de puanım yetmemişti. Sonradan geçiş yapabiliyordum ama aptallık edip yapmadım. Hocam peki bilgisayar sertifikası alsam bölüm fark etmeksizin olabiliyor muyum? Doğru mu anladım?
Halk eğitim kurslarına katılabilirsin, ayrıca eylülde KPSS var başvurdun mu? :3

Böyle gidiyor, çok rahat yaparız bence.
Screenshot_2024_0802_002654.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı