Zabıt katipliği için kaç kelime yazılır?

@Prod1gy o zaman ben katip online alayım abi birde q klavye kullanıyorum az kaldı sınava ben f geçsem saçmalık olur dimi ben q da 90 civarı yazıyorum şimdi yeni başladım

@Prod1gy o zaman ben katip Online alayım abi bir de Q klavye kullanıyorum az kaldı sınava ben F geçsem saçmalık olur değil mi ben Q da 90 civarı yazıyorum şimdi yeni başladım.

Q'dan devam et 2 haftaya 120 kelimelere çıkarsın hadi başarılar.

@Prod1gy
Hocam birkaç soru sorabilir miyim?
1) şu an hangi klavye aktif olarak orada kullanılıyor? Hangi klavye modeli ile girdiniz bende km720 Q klavye modeli var.
2) samsunda ikamet edip mi Trabzon adliyesine başvurdunuz. Trabzon'da ikamet etmenin avantajı var mı?
3) çalışma koşullarından memnun musunuz? Adliyede personel eksikliği çok var mı sizce bu sene alım ne zaman gelir? Kaç kişi alırlar?
4) mülakatta sorulan aklınıza gelen sorular var mı? 2023'teki son alımda neler soruldu bilginiz var mı?
5) KPSS puanınız kaçtı acaba?
6) lisans mezunuyum açıköğretimden 2 bölüm daha okuyorum bu komisyon açısından bir dezavantaj mı? Bu durumla ilgili soru sorarlar mı?
7) daha önce çalışmamış olmanın avantajı veya dejavantajı var mı?
8) komisyonun üyeleri kimlerden oluşuyor acaba hakimler mi giriyor? Kaç kişi giriyor mülakata?
9) mülakatta dikkat etmemiz önemli noktalar var mı?

Not: Soruların bazıları daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın hızlı hızlı okudum. Biraz uzun oldu hepsini cevaplandırırsanız benim için çok faydalı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

1-) cevabı bu konuda var, ya da bakanlığın personel alımlarında modeller yazıyor. Ama belirttiğiniz model de oluyor.
2-) ikamet ile alakası yok İstanbul'da ikamet edip Iğdır'daki komisyona da başvurabilirsiniz. Avantaj konusu da yok. Ama komisyon kalıp ev tutma muhabbetini size açabilir.
3-) çalışma koşulları çalıştığınız amir ve kalem arkadaşlarınıza göre değişiklik gösterir. Ben taşra adliyesinde çalışıyorum, büyük adliyelerden izin konusunda daha rahat ve giyim kıyafet olarak da rahatız. İş yoğunluğu az ama 2 mahkeme öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. Ama ileride şöyle bir avantajı var büyük yere gidince alternatifiniz olduğu için havada kaparlar. Personel eksikliği kısmen var şöyle başlayıp istifa edenler de var. Ya da KPSS girip başka kuruma atananlar da oluyor. Ama yeni mahkemeler kuruldu oralara alım olacak. Nisan mayıs aylarında duyuru olur. Bakanlığın duyurularını takip edin.
4-) mülakat sorularını çoğunu unuttum, önceki yorumlarda yazmıştım. Aklımda kalanlar ise mübaşir nedir? Zabıt nedir? Temerrüt nedir? Eğitim alanında yapılan inkilaplar nedir?
5-) 73,2
6-) herkes dışarıdan okuyor bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, komisyona bağlı.
7-) bu soruyu anlamadım? İş olarak mı yoksa mülakat için mi? İş olarak cevap vereceğim. Sıfır başlayacaksın bu işe kalem arkadaşın biraz öğretecek biraz da sen merak edeceksin. Zaten 6 ayda az çok pişersin diye düşünüyorum. Ama bazı kalemdekiler "bana kimse öğretmedi kendin öğren" tipler de olacaktır. Ama inan onlarda bir cacık bilmiyor her neyse :d
8) 3 kişi oluyor. üye hakim, başkan ve komisyon yazı işleri ( komisyondan komisyona değişebilir yine)
9-) mülakatta dikkat etmeniz gereken konular hakkında daha önceki yorumlarda yazdım, kaba taslak anlatacak olursam dikkat etmeniz gereken kılık kıyafet saç sakal ve kendinizi akıcı bir şekilde karşı tarafa anlatmak. Oturma pozisyonu, sakinlik vs. YouTube'da bu konu ile alakalı videolar var. Ama bu iş ile alakalı bazı terimleri de öğrenin. Mesela hangi mahkemeler var, mahkeme çeşitleri sanık nedir katılan nedir vs. vs bir sürü terimler bunlarda google amcada var

@Prod1gy
Teşekkürler hocam ben İstanbul'dan Trabzona yeni taşındım burada girmeyi düşünüyorum. Merkezde daha fazla olanak olduğu için orayı tercih edeceğim sanırım oturduğum yer çok sakin köye alışamadım. Son olarak katip online üzerinden aldığım esenyurt üni adına kayıtlı bilgisayar işletmeni sertifikam var başka belge almama gerek var mı? Cevaplandırdığınız için teşekkür ederim aklımda soru olursa sizi yine rahatsız ederim.

Son düzenleme:

Merkez yoğun ama yine siz bilirsiniz iş mahkemesinde ve savcılıkta arkadaşlarım var. Sertifika yeterli hakkınızda hayırlı olsun.

@Prod1gy
Çok zorlarlar mı hocam yaştan dolayı da sıkıntı yaşar mıyım acaba yaşım 23 biraz merkezi yer tercih ediyim diyordum o civarda avm falan da varmış birkaç tane.

Merkez yoğun ama yine siz bilirsiniz iş mahkemesinde ve savcılıkta arkadaşlarım var. Sertifika yeterli hakkınızda hayırlı olsun.
Hocam net maaş ve ek mesasi ücreti veya ekstra ödeneklerle maaş ne kadar oluyor?
Bir duyumda Ankara'da merkez adliyelerde katipler 50k 60k yi buluyor diye duymuştum hatta icra katipleri de 60 70kyi bu ekstra ödeneklerle buluyormuş ne kadar doğruysa artık.

@Prod1gy
Çok zorlarlar mı hocam yaştan dolayı da sıkıntı yaşar mıyım acaba yaşım 23 biraz merkezi yer tercih edeyim diyordum o civarda AVM falan da varmış birkaç tane.

Vallahi kardeş ben taşrada bakıyorum 70 tane dosyaya sen bakacan 300 tane dosyaya sen bilirsin. AVM yakın olsun ya da olmasın hafta sonu atlarsın arabana 30-40 km gider AVM'ye yine gidersin seçim senin.

Üniversite mezunu katip net maaş 44.216 ₺ kadro derece durumuna göre artıyor. İcracılar fazla alıyor. Bu satış dosyalarından iyi bir gelir alıyorlar ama para ile uğraşmak sıkıntı yani parası güzel ama sorumluluk çok bana teklif edildi kabul etmedim. Çok da para düşkünü olmamak lazım Keşiflerden alınan para benim için yeterli

Ek mesai de hikaye arkadaşlar o kadar hafta sonu gittik 1 lira vermediler sendikalara duyurulur

Hocam özel olmayacaksa keşiflerden gelenle ortalama 50 55k oluyor mu ?
Son zamanlarda bu ek ödeneklerle ilgili şeyler duyuyorumda mesela tıbbı sekreter 50k maaşla başlayıp ek ödeneklerle 70 80kyı görüyormuş. Buna benzer bir durum benzer 2 yıllık bir bölümde de oluyor mu merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…