Zalman CNPS10X RGB kontrolü nasıl yapılır?

Y.igit

Hectopat
Daha fazla  
Zalman CNPS10X optimaıı RGB 120mm işlemci fanına sahibim.

Sistemim imzamdaki gibi.
Intel Core i5 10600kf 4.1 GHz 4.9 GHz (OC) ~ ASUS TUF Gaming Z490-PLUS Wi-Fi 4600MHz(OC) ~ 2 X 16 GB Kingston HyperX Fury 3600MHz CL18 DDR4 ~ Crucial MX500 CT250 2.5" 250 GB SATA 3 SSD ~ ASUS GeForce GTX 1650 Super ROG STRIX o4g Gaming 4 GB ~ 250GB Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD ~ ASUS TUF Gaming GT301 ATX mid Tower ~ Gigabyte 650W P650b 80+ Bronze ~ Zalman CNPS10X optimaıı RGB 120mm ~ ROG STRIX carry Gaming mouse ~ ROG srix scope RX Gaming keyboard.

İşlemci fanı gökkuşağı şeklinde renk veriyor, bunu değiştirmek istiyorum. Y kablo ile anakartın CPU fan portuna bağlı durumda. Anakart üzerindeki 4 pinli 2 adet RGB portlarına fanın LED kablosunu bağladığımda anakart üzerinden bağlantı sağlamıyor. Yani hem ışıklandırması yarıya iniyor hem de Armoury Crate üzerinde görünmüyor, fan RGB'sini ayarlamam yazılım ile mümkün olmuyor. Anladığım kadarıyla anakart ile fan RGB'si birbiriyle uyumlu değil.

Fan aydınlatmasını kasanın RGB kontrolörüyle kontrol edebilir miyim diye düşündüm ama; fanın RGB kablosu kısa ve kasa fan RGB girişleri 3 pinli. Yani sanırım kasa adreslenebilir RGB'ye sahip. Sanırım kasaya da kablo yeterince uzun olsa dahi bağlayamayacağım ve kasa üzerindeki tuşla bu mereti yine kontrol etme şansım olmayacak.

Şimdi sorum şu; anakartımdaki RGB portları 4 pinli, fanın RGB kablo ucu 4 pinli. Anakart üzerinden fan aydınlatmasını kontrol etmemin mümkün olması gerekmiyor mu?
Şayet gerekiyorsa bağlantıyı yanlış falan mı yapıyorum?

Diyelim ki anakart üzerinden kontrol etme şansım hiçbir şekilde mümkün değil, ne yapma gerekir? Harici bir kontrolör vs uydurabilir miyiz?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu forumda arkadaşlar?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu forumda arkadaşlar?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı