Zalman CNPS20X nasıldır?

Yer
LTT'de moderatörün açtığı "CPU Cooler Performance Tier List"te "Tier 1" olarak 2 hava soğutmadan birisi. Nasıldır? Fiyatı NH-D15'e göre uygun.
2. hava soğutma ise Deepcool Assassin III.
Biraz da kendim karşılaştırma buldum:
1615470839151.png

Rahatsızlık için üzgünüm:
@BerkayZ87

300W TDP'si varmış. :D Bayağı üst düzey bir ürüne benziyor. 1.3 kilogram ağırlığında, kutusundan 8,3 W/MK değerli macun çıkıyormuş, tahminen ZM-STC8 vardır.

Nikel kaplamalı bakır boruları var. 2 adet 140mm fanları var. Fanları daha kuvvetli olabilirmiş aslında. 61 CFM ve 1.1 statik basınç 900 TL'lik bir hava soğutmada az geldi bana. Benim kullandığım SE-207'de bile 74.5 CFM ve 2.16 statik basınç var kaldı ki benim fanlarım 12cm, bu üründeki 14cm.

165mm yükseklik çok fazla. 33mm low profile RAM desteği verilmiş, bu kadar ince bir RAM piyasada 1-2 tane var anca. 44mm'lik TridentZ kullandığımızı düşünürsek sağdaki fanı 11mm yukarı kaldırmamız gerekecek. Yani kasada 176mm boşluk olması gerekecek. 176mm boşluk verecek kasalar çok çok az var.

Böyle üst düzey bir soğutucunun içerisinden daha iyi bir macun beklerdim şahsen. SE-234 ARGB modeli 469 TL'lik bir hava soğutma ve Tier 4 olduğu halde içinden 10.5 W/MK değerli macun çıkıyor.

Fan tasarımı şık gözüküyor. Deep Cool Fryzen'i anımsattı.

1615473442614.png

Maksimum RPM hızında gürültülü çalıştığı söylenmiş TechPowerUp'ta. Yukarıda bahsettiğim konuları yazmışlar. Anlıyorum galiba biraz. 🤭

NH-D15'teki fanları takmışlar, sıcaklık performansı aynı kalmış, ses seviyesi 2 dB azalmış.

Şimdilik görebildiklerim bu kadar.

Genel olarak NH-D15'den daha iyi bir ürün test sonuçlarına göre. A500'ü de geride bıraktığı testler var.

Bu ürünü alacaksanız kasanızda bulunan RAM'ler kilit nokta. RAM ne kadar büyükse kasa desteği o kadar gerekiyor, ne kadar küçük RAM ise o kadar kasa desteği azalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı