Zalman fan kasa fanı olarak kullanılır mı?

RGB fanı

Picopat
Merhaba. Zalman marka bir fanım var, sıvı soğutmamın bir fanı bozulunca vatandan zamanında almıştım ve sıvı soğutmaya takmıştım, normal kasa fanı olarak da kullanabilir miyim? Fotoğrafını bırakacağım.

Ekstra olarak bunu sisteme taksam sisteme zarar verir mi? Bunların pinleri herhalde yamulmuyor, bilmiyorum. 1 senedir rafta duruyor.

Dosya Ekleri

• 20221112_134658.jpg
    20221112_134658.jpg
    165,7 KB · Görüntüleme: 66
  • 20221112_134650.jpg
    20221112_134650.jpg
    159,1 KB · Görüntüleme: 68
Merhaba. Zalman marka bir fanım var, sıvı soğutmamın bir fanı bozulunca vatandan zamanında almıştım ve sıvı soğutmaya takmıştım, normal kasa fanı olarak da kullanabilir miyim? Fotoğrafını bırakacağım.

Ekstra olarak bunu sisteme taksam sisteme zarar verir mi? Bunların pinleri herhalde yamulmuyor, bilmiyorum. 1 senedir rafta duruyor.
Hiç bir zarar vermez, her fanı her tür yerde kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken şey sayıca çok olursa kaç volt ve kaç amper güç çektikleri, PSU'nun 12 volt kanalına ne kadar yük bindirdikleri olmalı.

Ben eski AM2/3 işlemci fanlarını HDD'lerin üzerlerine koyup soğutmak için kullanırım, ya da 12-14 cm fanları kabloyla kasadaki HDD'lerin yanlarına sarkıtıp aynı soğutmayı yaparım vs..

Hiçbir zarar vermez, her fanı her tür yerde kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken şey sayıca çok olursa kaç Volt ve kaç amper güç çektikleri, PSU'nun 12 Volt kanalına ne kadar yük bindirdikleri olmalı.

Ben eski AM2/3 işlemci fanlarını HDD'lerin üzerlerine koyup soğutmak için kullanırım, ya da 12-14 cm fanları kabloyla kasadaki HDD'lerin yanlarına sarkıtıp aynı soğutmayı yaparım vs.

Egzoz fanı olarak kullanacağım problem olmaz dediğiniz gibi sanırsam.

@Yener K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay kolay olmaz. Anakartta yer varsa fan soketine, yoksa kontrolcü veya coklayiciya takabilirsiniz.

Olur, arkadaşlar da bakar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı