Zalman NC3000 USB'den Çok Güç Çekiyor

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Dizüstü bilgisayarıma USB’den bağladığım Zalman NC 3000U soğutucum dizüstü bilgisayarımdan 2 tane USB ile güç alıyor,3 tane USB çıkışı sağlıyor. Geçenlerde MADCATZ marka direksiyonumu soğutucumun USB girişi üzerinden bilgisayarıma bağladığımda düzgünce çalışıyordu. NFS:Hot Pursuit’i açtım, tuşları ayarladıktan sonra oynamaya başladım, birden direksiyonu tanımamaya başladı. Aygıtlar ve yazıcılar bölümünden baktım, daha önce 4 tuşlu direksiyon olarak tanıdığı direksiyonumu artık tanımıyordu. Bu arada ben oyun oynarken soğutucunun fanının hızını artırmıştım, bu da bilgisayardan çekilen amperi yükseltebilir diye düşündüm. Soğutucuya USB’den bağlı fare ve klavyemi çıkardım. Soğutucuyu en yavaş hıza ayarladım, bilgisayarı bir süre kapalı tutup yeniden başlattım, bu sefer hiçbir sorun yapmadan çalıştı. Bu ayarlamaları yapmadan önce ses sistemimden bir cazırtu duydum. Ben daha önce bu bilgisayarda mavi ekran problemi yaşıyordum. Onu da yaşarken ses bölümünden cızırtı geliyordu. Benim problemim bu bilgisayardan aşırı elektrik gücü çekimi olabilir mi? Eğer cevap olabilir ise ben bu soğutucuya bir adaptör alarak mı bu sorunu aşmalıyım yoksa başka bir yol ile de alabilir miyim?

Genelde USB aygıtı tanınamadı hatalarının nedeni USB portlarının yeteri kadar güç sağlamaması ya da takılan aygıtın kablosunun, gücün kaybolmasına neden olacak kadar uzun olmasıdır. Evet, soğutucu çok güç çekiyor olabilir. Mümkünse 5V bir adaptör ile kullan.

Uyarı! Bu konu 15 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı