Zalman PSU stabil değil

Esque

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Bugün bilgisayarım yaklaşık 10 saniye kendi kendine alakasız tuşlara basmaya başladı ve sonrasında yine kendi kendine yeniden başlattı. Windows başlangıç onarımı yapmayı denedim ama işlemi başlatamadan siyah ekranda kaldı. Biraz bekleyip kasa üzerindeki güç tuşuna bastım ama sistem kapanmadı. Direkt prizi kapat aç yapıp bilgisayarı açtım ve anakart menüsü geldi. Menüde (PSU stabil değil!) Yazısını görünce kapattım bilgisayarı (bir şey daha yazıyordu PSU ile ilgili ama hatırlamıyorum). Şimdi açmaya korkuyorum sistem zarar görür diye. Ne yapmalıyım?
Bu arada PSU fanından uzun süredir ses geliyordu kesildi 2 hafta önce falan.

Sistem:
i5-6500.
GTX970.
16 GB 2133MHz.
B150M GAMING anakart.
600W sertifikasız PSU (Zalman R1 kasa ile birlikte gelen)

3-4 yıldır kullanıyorum bilgisayarı PSU sistemi beslemeye mi yetmiyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte bu yüzden şöyle PSU'lar almayın diyoruz. Sizin için demiyorum ancak böyle PSU'ların sevicileri de bir hayli fazla.

Ekran kartını çıkartıp açtım bilgisayarı sıkıntısız açıldı ama bir süre sonra güç kaynağından ses gelmeye başlayınca kapattım. Yeni PSU almak şart gibi 😩 sisteme uygun ve bütçe dostu bir PSU önerisi varmı max:400-450

@Esque Sorun PSU'da. Kendiniz de denemişsiniz. Tamir yöntemi var mı bilemem. En kötü ihtimalle güzel bir PSU almanız lazım. Forumda azınlık da olsa Gamepower, Zalman, Powerboost, Rampage, Everest PSU sevicileri var. Bu arkadaşları sakın dinlemeyin. Gidin, kaliteli ve güzel bir PSU alın. Xigmatek öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı