Zalman PSU'lar Hakkında

Makaleler
51
Bugün merak edip Reddit'te Zalman PSU'lar hakkında neler yazılmış diye baktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak bu konu 9 yıl önce açılmış, yani yazılanlar bizim sıklıkla önerdiğimiz ZM550 veya ZM650 modelleri ile ilgili değil. Sadece tek bir kaynaktan bakarak karar veremeyeceğim için başka kaynaklardan da baktım, ancak pek bir şey bulamadım. Ben de size sorayım dedim, siz Zalman'ın Gigamax serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

@Mithat Berhan hocam müsaitseniz sizden de yorum bekliyorum.

Gigamax modeli Tier List olarak fena yerde değil bence. C Tier idare eder.

Öncelikle PSU'lar hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığımı söyleyebilirim.

Ancak Zalaman'ın eskimeye başladığı LX modellerin üstüne Megamax ve onun da üstüne Gigamax serisini getirmesi dikkatimi çekmişti.

Bu Tier listte de Tier C bandında bulunuyor. Muadil ürünlere baktığım zaman Tier D ve altına hatta birçoğu iGPU sistem için önerilen PSU'lar.
Bu model en azıdan orta seviye için üretilmiş.
DC to DC kullanıyor olması lazım ve 12V kanalından iyi bir değer verebiliyor, 80+ Bronze olması da cabası. 5 yıl garanti de diyor Zalman bey.

Sitesinde OCP/OVP/OPP/OTP/UVP/SCP korumalarının olduğunu söylenmiş, bu güzel bir şey.
Bu fiyat bandındaki modeller genellikle 4 korumalı oluyor.
105C kapasitörler olduğu söylenmiş, markası belirtilmemiş ama kötü olacağını zannetmem, bu kadar koymuşken devamı gelir herhalde :D

Flat kablolu yapıda olması da ayrı bir estetiklik katıyor.

Kısacası alınabilir bir PSU, keşke PCI Express kabloları Daisy Chain olmasaydı diyorum ve sonlandırıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı