Zalman S4 Plus kasa ısınıyor

SwiftyUnknowN

Hectopat
Daha fazla  
RTX 3050'den RTX 3080'e gectim ve işlemcimi de degistirdim fakat ekran kartı 3 fanlı ve tam oturdu kasaya. Hatta biraz da gevsetti. Her şey güzel dedim ama oyunlarda egzoz fanı tarafında aşırı bir sıcaklık var. Ön taraflar buz gibi ama egzoz fanı tarafına atınca sanki doğal gaz yanıyor gibi işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları normal fakat bu ısı donanıma zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vermez. Eger ki kule tipi sogutucu ile islemci sogutuyorsaniz bu kadar sicak olmasi normal. Eger egzoz faniniz kaliteli degilse en kotu ihtimalle bu sicaklik onu az biraz yipratir o kadar. Baktiniz performans dusmesi var fanda, veya direkt calismiyor falan o zaman degistirirsiniz biter. Bu arada, kasanizin ust izgarasinda da egzoz fanlari var mi? Oraya 2-3 fan dosemek cok onemli, hele ki kule tipi ile sogutulan islemcilerde. Isi yukariya dogru yukseldigi icin sicak havayi kasadan tahliye etmek daha kolay olur.

Üst kısımlarda fan takma yeri var 2 tane şu an 1 tane arkada var dediğiniz gibi kule tipi kullanıyorum bende o zaman 2 tane fan alırsam yukarılara sorunum çözülür mü?

Üst kısımlarda fan takma yeri var 2 tane şu an 1 tane arkada var dediğiniz gibi kule tipi kullanıyorum bende o zaman 2 tane fan alırsam yukarılara sorunum çözülür mü?
Ust izgaranizda hic fan takili degil yani? O zaman takarsaniz kesin duzelir bence. Cunku anladigim kadariyla tek bir tane egzoz faniniz var, tum sicakligi tek basina cikarmaya caliyor bir tanecik fan. O yuzden uste de mutlaka takin. Benim kasamda arkada 1, ustte 2 ve onde 2 tane var. Arkadaki ve usttekiler egzoz fanlari ve ben de kule tipi sogutucu kullaniyorum. Genel olarak arka egzoz fanlar yukaridaki fanlara gore daha sicak bir hava ufluyorlar, ama bu son derece normal. Zira isi yukari yukselene kadar cogunlugunu arka fan alip disariya ufluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…