Arkadaşlar bilgisayarıma almam gereken soğutucu üzerinde ikilemde kaldım. Sıvı soğutmanın zahmetli ve zor bir iş olduğu hatta ses çıkardığı kulağıma geliyor.
Sizce sıvı soğutma mı hava soğutma mı almalıyım?
Aşağıya nedenini ve tavsiye ettiğiniz ürünü yazarsanız sevinirim.
Kasa tipi bir arkadaşın önerisi üzerine: ZALMAN Z11 Neo 700LX
Okuduğum kadarı ile içlerindeki su özel oluyor ve sızıntı durumunda sisteme herhangi bir zararı olmuyor.
Sessiz ve çok daha serin tutması da büyük avantaj.
Yukarı da yazdığım gibi H100i'ye bakın derim.
Üst düzey hazır sıvı soğutucular özel tasarım hava suğutmalardan daha zahmetsizdir, bakımları da (toz alma, vs.) daha zahmetsizdir. Ayrıca kasa içini daha fereh tutarlar.
Kardeşim belki çoktan almışsındır sıvı soğutmanı fakat bilgi bilgidir kasanıza uygun olması açısından radyatörü ikili yada üçlü almamaya dikkat et . Sonra takmayıp iade etmek zorunda kalırsın. Radyatörlerin büyüklüğü çok önemli. Senin kasana göre modeller zalmanın siteside kasayı incelediğimde gördüm fakat modeli belirtmemiş zalman. Kasa tanıtım resimlerinde dual radiator destekli yazıyor fakat boyutları 240mm yi geçmeyeceğini tahmin ediyorum. Çünkü kasanın üzerine iki adet 120mm fan takılabilmekte. Bu demek oluyorki stok gelen fanın yanına bir fan daha ekleyebilirsin. Yani radyatör olarak 240mm yi geçen radyatör sıkıntı yaşatacaktır sana. Corsairlerin 280mm yapıya sahip olanları var dikkatli ol