ZALMAN Z11 Neo İçin Sıvı Soğutma vs Hava Soğutma

Sıvı soğutma mı ? Hava soğutma mı ?

• Sıvı soğutma

Oy: 17 94,4%
  • Hava soğutma

Oy: 1 5,6%

• Oy verenlerin toplamı
    18

FlowAX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarıma almam gereken soğutucu üzerinde ikilemde kaldım. Sıvı soğutmanın zahmetli ve zor bir iş olduğu hatta ses çıkardığı kulağıma geliyor.
Sizce sıvı soğutma mı hava soğutma mı almalıyım?
Aşağıya nedenini ve tavsiye ettiğiniz ürünü yazarsanız sevinirim.

Kasa tipi bir arkadaşın önerisi üzerine: ZALMAN Z11 Neo 700LX

Son düzenleyen: Moderatör:
soğutma için max 600 tl.

Son düzenleme:
Tam tersi, hiç de zahmetli değil, adam akıllı bir sıvı soğutma alındığı takdirde hava soğutmalardan daha sessiz olur.

O bütçede kesinlikle sıvı soğutmaya yönelmenizi tavsiye ederim.

Mesela : Corsair Hydro H100i

Peki önerebileceğiniz bir marka var mı ? Birde sıvı soğutma güvenilir midir bir arıza çıkarmaz inşallah

Corsair sivi sogutmalari iyidir. Gonul rahatligi ile alabilirsiniz.

Okuduğum kadarı ile içlerindeki su özel oluyor ve sızıntı durumunda sisteme herhangi bir zararı olmuyor.
Sessiz ve çok daha serin tutması da büyük avantaj.
Yukarı da yazdığım gibi H100i'ye bakın derim.

Gerçekten kaliteli bir ürüne benziyor öneriniz için teşekkür ederim.

Kardeşim belki çoktan almışsındır sıvı soğutmanı fakat bilgi bilgidir kasanıza uygun olması açısından radyatörü ikili yada üçlü almamaya dikkat et . Sonra takmayıp iade etmek zorunda kalırsın. Radyatörlerin büyüklüğü çok önemli. Senin kasana göre modeller zalmanın siteside kasayı incelediğimde gördüm fakat modeli belirtmemiş zalman. Kasa tanıtım resimlerinde dual radiator destekli yazıyor fakat boyutları 240mm yi geçmeyeceğini tahmin ediyorum. Çünkü kasanın üzerine iki adet 120mm fan takılabilmekte. Bu demek oluyorki stok gelen fanın yanına bir fan daha ekleyebilirsin. Yani radyatör olarak 240mm yi geçen radyatör sıkıntı yaşatacaktır sana. Corsairlerin 280mm yapıya sahip olanları var dikkatli ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…