Zalman Z11Neo fan takma

expeditious

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC
MSI MAG Z490 Tomahawk
INTEL Core i7-10700K Comet Lake 3.80GHz
G.SKILL Trident Z RGB 4x8GB 3600MHz CL16
MSI GTX 970 Gaming 4G
SAMSUNG 970 Evo Plus NVMe 500GB
ZALMAN Z11 Neo
MSI Mag Coreliquid 240R v2
CORSAIR VS650 650W 80+
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB

Gear
BENQ XL2411 24" 1920x1080, 1ms, 144Hz
KINGSTON HyperX Cloud II
RAZER Deathadder v2 PRO
RAZER Gigantus v2 XXL
ASUS ROG Strix Scope Nx Red Wireless Deluxe |
Meslek
Fen Bilimleri Öğretmeni
Merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı.
Kasam bilindiği üzere mavi ledli fanları olan model Zalman Z11'in.

Önde 1, arka üstte 1, üstte 1 mavi ledli fan var. Kırmızı olmasını çok istedim ama Inventus'un elinde bu model varmış ondan böyle oldu. İçinde h170 m3 anakart ve MSI GTX 970'de olunca içeriden de kırmızı ışıklar saçılıyor. Mavi ve kırmızı hoş bi ahenk oluşturdu bu sebeple. Kasaya üste 1 tane, öne 1 tane daha kırmızı ledli fan takmayı amaçlıyorum bu sebeple. Hoş olur sanırım?

Kasanın ön aksamını çıkartamadım bir türlü, çünkü ön aksamında toz filtresi var ve içeride serbest geziyor bunu farkettim. Onu düzeltmek istiyorum. Bir videoda adam direkt çekiyor ve eline geliyor böyle yapmalı mıyım?

Bir de üst ızgara dikkatimi çekti, arası çok boşluk, asıl en önemli sorum bu: Buradan çok toz gireceğe benziyor. Bu üst ızgaranın altına bir toz filtresi bulunuyor mu toz almaması için önlemleri arttırmak istiyorum neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kasayı kullanıyorum. Belki cevap bulmuşsundur ama merak eden başkaları için yine de yazayım ben. Üst tarafta filtre yok. O bölgeye takılı 240mm radyatörüm var. Dışarıya hafa üflediği için toz vs derdin olmuyor. Pc kapandığında da tozlar genelde o ızgarada kalıyor ve kasa çalışınca üfleyip atıyor onları. Ön taraf ise benim kasamda da çok sıkıydı korka korka asıldım ve çıkardım. Zaten iç tarafta geçmeli böyle vida tarzı plastık destekler var. Bunlar bi penseyle falan sıkar şekilde ön kapağı itersen daha rahat şekilde de çıkartabilirsin. Ben direk asıldım çektim aldım ön tarafı ama epey bir kuvvet gerektiriyor.

Aynı kasayı kullanıyorum. Belki cevap bulmuşsundur ama merak eden başkaları için yine de yazayım ben. Üst tarafta filtre yok. O bölgeye takılı 240mm radyatörüm var. Dışarıya hafa üflediği için toz vs derdin olmuyor. Pc kapandığında da tozlar genelde o ızgarada kalıyor ve kasa çalışınca üfleyip atıyor onları. Ön taraf ise benim kasamda da çok sıkıydı korka korka asıldım ve çıkardım. Zaten iç tarafta geçmeli böyle vida tarzı plastık destekler var. Bunlar bi penseyle falan sıkar şekilde ön kapağı itersen daha rahat şekilde de çıkartabilirsin. Ben direk asıldım çektim aldım ön tarafı ama epey bir kuvvet gerektiriyor.
Cevabınız için teşekkür ederim, sanırım sıvı soğutucu var sizde ondan da 240mm radyatörünüz var. Ben de diyorum 1 tane daha üste fan mı alsam?
Kendinde standart, ön 80mm 2 fan, 1 tane önde yine 120mm, üstte 120mm, arkada 120mm olmak üzere 5 fan var.
Yine öne, alta ve üste 3 tane 120mm'lik fan takma yeri varmış. Neo olduğu için mavi renk fanlar, benim MSI GTX970 ve MSI H170 Gaming M3 anakart da kırmızı yanıyor. Mavi kırmızı güzel bi ortam var içeride :D Diyorum diğer 3 fanı da kırmızı, yeşil, mavi alıp rengarenk yapsam nasıl gözükür Chroma efekti gibi :D Sizde opsiyonel fanlar var mı yoksa boşta mı?

Bende Z11 HF1 ile Neo arasındayım karar veremedim biri kırmızı biri mavi MSI Z170A Krait gelecek birde MSI 1060 Kırmızı ile mavi uymaz diyr düşünüyorum sizin kasanın resmini zahmet olmassa atar mısınız?

Cevabınız için teşekkür ederim, sanırım sıvı soğutucu var sizde ondan da 240mm radyatörünüz var. Ben de diyorum 1 tane daha üste fan mı alsam?
Kendinde standart, ön 80mm 2 fan, 1 tane önde yine 120mm, üstte 120mm, arkada 120mm olmak üzere 5 fan var.
Yine öne, alta ve üste 3 tane 120mm'lik fan takma yeri varmış. Neo olduğu için mavi renk fanlar, benim MSI GTX970 ve MSI H170 Gaming M3 anakart da kırmızı yanıyor. Mavi kırmızı güzel bi ortam var içeride :D Diyorum diğer 3 fanı da kırmızı, yeşil, mavi alıp rengarenk yapsam nasıl gözükür Chroma efekti gibi :D Sizde opsiyonel fanlar var mı yoksa boşta mı?

Corsairin kırmızı ledli fanlarını önerebilirim bu konuda. Ben kendi kasamda kullanmıyorum ama abime almıştım. O mavi ışık sevmediğinden komple değiştirdik fanlarını. Ben ses takıntılı olduğum için ordan çıkan fanları bile alıp takmadım kasama. Fazla fana ihtiyaç duymadım açıkçası. Ama dediğin gibi farklı renkler hoş gösterir. Film izlerken rahatsız etmeyecek olsa ben de yaparım :)

Bende Z11 HF1 ile Neo arasındayım karar veremedim biri kırmızı biri mavi MSI Z170A Krait gelecek birde MSI 1060 Kırmızı ile mavi uymaz diyr düşünüyorum sizin kasanın resmini zahmet olmassa atar mısınız?

Ben de senin gibi düşünüyordum. Ama Neo nun ön kısmının dümdüz oluşu daha hoşuma gidiyordu . Ve HF1 de alttaki ızgara arasına toz falan girer diye vazgeçmiştim.

2 Aylık kullanımım sonucu kasamın içini açtığımda tozlanmayı gördüm. Zaten üst ızgaralar full toz, kasa tozu çektiğinden üstten de girdiği kanaati getirdim. Üst o boşluk kısma bir çözüm arıyorum. :S Sıvı soğutma alıp, orayı çift fanlı olanlarla kapatabilirim ama gerek duymuyorum sıvı soğutmaya. Ön ve altta olduğu gibi üste bir çözüm getiremeyiz mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı