Zalman Z3 kasa

CriminalLeo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dikkatimi çekti sosyaldeki neredeyse herkes zalman z3 kasa öneriyor. Ben bunun nedenini anlamıyorum insanlar 3000-4000 tl'ye sistem alıyor teneke gibi kasa öneriyorsunuz nedenini açıklayacak olan var mı?

Öncelikle bahsettiğin kasa için '' Teneke '' kelimesi yakışmamış. Kendi kanaatimce 3000 - 4000 TL lik sistemler için daha iyi kasalar tercih edilebilir yalnız düşük bütçeler içinde bire bir F/P ürünü hakkını yiyemeyiz.

Kasanın önerilme nedeni ise kullanıcıların %90 lık kısımının memnun kalmasıdır. Kasanın hava sirkülasyonu, ekran kartına ayrılmış bölme ve kablolama özelliği gayet güzel. Üstelik beyaz versiyonun verdiği görüntü harika, içinde gelen fanlar da cabası. Sizce yeterli değil mi?

Teneke gibi? Zalman'ın ne kadar kaliteli bir marka olduğunu bilmiyorsunuz. Kasanın içinde 4 adet fan geliyor ve yanılmıyorsam ekran kartını destekleyen bir bileşeni var (Cmp350 kullanıyorum).

İyi bir kasanın pahalı olması mı gerekiyor ? Önceden bende internette kötü göründü sonra kendim gördüm içimden dedim ki "Kasa toplarsam bu kasayı alıcam."

Bu kadar üstüne gitmeye gerek yok. Teneke demekte haklı çünkü kendi sitesi dahil hiç bir yerde çeliğin kalınlığı yazılmamış. Ben kasayı gördüm o fiyata alınacak bir çok kasadan daha sağlam. İlk olarak ben o kadar kötülemiyorum kasayı. Teneke derken aşırı olmuş olabilir ama o kasaya boş yere ekran kartı desteği koyulmadı. Dünyadaki iyi firmalar 2 slotluk kart takar isen 40 cm kadar taşır ama 4 slot kaplayan kart takar isen 30 cm'den uzun olmasın gibi veriler verir iken zalman vermemiş. Ayrıca bazı kullanıcıların 30 cm uzunluğa yakın kartlarının eğri durduğunu bir çok kez gördük. Bu şu demek değil bu kasa alınmaz kötüdür. Ben asla öyle bir şey demedim. Arkadaşın atımının sebebini açıkladım.

Benim görüşüme gelecek olursak diğer firmalara oranla biraz fazla fan veriyor ve buda cazip yapıyor ama 3000 tl bir fiyatı olan bir sisteme önerilmez. O sisteme adam daha sonra sıvı soğutma istediğinde bu kasa sorun olacak. Slı istediğinde sorun olacak. Giriş ve orta seviyesinde bende öneriyorum bu kasayı ama üst seviyeye için fazla gelir.

Son düzenleme:
Zalman Z3 Plus kasasında bir HDD ve SSD koyma yerleri boş mu gözüküyor Vatan'da ben mi öyle görüyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
@osd32 Arkadaşım ben onu şöyle açıklayayım. Sitesinde bakar isen görürsün. Hard diskler'in vida deliklerine iki yanına kalem gibi parça yerleştiriyorsun ve onu oradaki boşluğa ittirince oturuyor. Böyle yapılmasının nedeni ise vidasız montaj sağlayabilmektir.

Ayyıldız kardeşim kablolama ve hava sirkülasyonu nasıl güzel oluyor anlatır mısın? Kasada kablo saklama özelliği bile yok.

Ben zalman z5 aldim z3 plas gormemisim.z5te usb 3.0 soketi yok ve yan kapak camsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…