Zalman Z3 Plus Fanları Kontrolcüye Bağlama

Makaleler
7
Kasa olarak Zalman Z3 Plus anakart olarak Asus B150M Pro Gaming düşünüyorum. Malum Zalman Z3 Plus'ta fan kontrolcüsü var ve 4 fan var bu kasada. Kasada gelen fanların kabloların ucundaki pinler farklıymış. Molex falan diye bir şeyler de okudum bazı fanlar 3 pin bazıları 4 pin gibi şeyler okudum ancak anlamadım. Kısacası bu fanları fan kontrolcüsüne nasıl bağlayacağım? Fan kontrolcüsünü nereye bağlayacağım? 4 fanı da fan kontrolcüsüne mi bağlayacağım ne yapacağım hiçbir fikrim yok. @Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün videolarinda da tam göstermiyor. Resimli anlatacak veya anlayacağım şekilde anlatacak var mı? Evindeki bilgisayarda yapan varsa nasıl yapıldığını resimli şekilde atan olursa da çok sevinirim. Resimli anlatmayacaksanız Zalman Z3 Plus ve Asus B150M Pro Gaming üzerinden anlatalım. Ama anlatma şekliniz hiç bilmeyen birine anlatırmış gibi olsun zaten ben de bu konuyu hiç bilmiyen biriyim :D:D

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında okadar basitki gözünüzde büyütmeyin. Z3 plusun kendi üst kısımdan gelen kabloları birbirine bağlayacaksınız. Molex kabloyuda psu dan gelen molex e bağlayacaksınız ve fan kontrolcüsü çalışacak. Ben z3 plus kullanıyorum. Artan fan kablolarınıda anakarta takıyorsun.

Aslında okadar basitki gözünüzde büyütmeyin. Z3 plusun kendi üst kısımdan gelen kabloları birbirine bağlayacaksınız. Molex kabloyuda psu dan gelen molex e bağlayacaksınız ve fan kontrolcüsü çalışacak. Ben z3 plus kullanıyorum. Artan fan kablolarınıda anakarta takıyorsun.

Kontrolcüden gelen molex kabloyu PSU'dan gelen molex kablosuna bağlayacağım. Bunu anladım. Ancak şunu anlamadım :
Z3 plusun kendi üst kısımdan gelen kabloları birbirine bağlayacaksınız.
Bunu anlamadım ne demek istediniz biraz daha açar mısınız?

Cevaplarınız için teşekkürler.

2 tane erkek 2 tane dişi uçlu kablo var birbirlerine bağlayacaksınız bitti gitti. Bende en son bikaç gün önce kasayı komple söküp temizledim. Tekrar birleştirdiğimde aynen size anlattığım şekilde yaptım. Hem 4 fan çalışıyor hem kontrolcü çalışıyor.

2 tane erkek 2 tane dişi uçlu kablo var birbirlerine bağlayacaksınız bitti gitti. Bende en son bikaç gün önce kasayı komple söküp temizledim. Tekrar birleştirdiğimde aynen size anlattığım şekilde yaptım. Hem 4 fan çalışıyor hem kontrolcü çalışıyor.

Cevapların için teşekkürler.
Birde hazır Z3 Plus kullanan biri bulmuşken sizden birşey isteyeceğim.
Kasa içindeki fanların ve kontrolcü kablosunun fotoğrafını atar mısınız? İsterseniz tabii. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı