Yurt disindan sistem alacagim ve Turkiye'de olmayan Zalman Z9 Neo gozume carpti ve Z11 Neo'dan daha cok hosuma gitti. Z9 Neo'yu alacagim ancak Z11 Neo ile arasinda ne fark var merak ettim.
Z9 Neo-Beyaz var bende. Farklarını tam bilmiyorum ama ben bunu sade tasarımından dolayı seçmiştim.
Z11 Neo'da ekran kartının takıldığı arka plakaları kırarak çıkarıyosun, ancak Z9 Neo'da vidalı o kısımlar. Kablolamayı kolaylaştırmak için arka tarafa cırt cırtlar koymuşlar Z9 Neo'da.
Şu videodan ilham alıp bu kasayı almaya karar vermiştim ben:
Ben de Z9 Neo beyazi cok sevdim. Baya hos duruyor. Sence kablolamasi nasil? Ust tarafta 2 fanin hava almasi icin delik nerede? Bir de ondeki 2 fan nasil hava cekiyor? Onde de hava alacagi yer yok gibi.
Ben daha sistemimi tamamıyla toplayamadım. Kartımda yer açabildikçe alabiliyorum parçaları. O yüzden çalışır haldeki durumu hakkında şimdilik bir şey söyleyemem.
Şuradan bakabilirsiniz. Adam mikrofonla kasadan ne kadar ses geldiğini de test ediyor.
Ben Amazon.de'den almıştım kasayı bu arada. Aldığımda Euro 4,100 bandıydaydı. 315-320 TL civarı bir fiyata denk geliyor. Şu an alırsanız siz daha az para ödersiniz. Türkiye'de beyazı sadece Hepsiburada'da satılıyor. Orada da fiyatı bayağı yüksek. Sadece kargo ücreti 18 TL. Amazon'da kargo bedava.
Hmm...
Ben bu kasayi secme nedenlerim cok hos durmasi, fani fazla olmasi, sonra da kablolama yonetimi gibi detaylar. Gercekten incelemeleri izledim baya iyi duruyor.
Asil sorumuz Zalman Z11 Neo VS Zalman Z9 Neo. Yok mu bu kasayi alan arkadas ?
Yalniz iste Z11 Neo daha iyi olmasi lazim degil mi ? Sonucta 11 9'dan buyuk ama ayni fiyattalar . Aradaki farki bilen yok mu cidden Z9 Neo alan yok mu ?
Guncelleme : Bir de onde ve yukarida hava girmesi icin delik yok var da azicik bu nasil hava aliyor veya atiyor? Ondeki delikler yeterli mi ki?