Zalman ZM-K500 kullanan,oneren var midir? Onerileriniz neler?

forantique

Hectopat
Oncelikle klavyem Turkce karakterleri desteklemedigi icin Turkce karakter kullanamadigimi belirtmek istiyorum.
Baslikta belirttigim gibi gun icinde onerileriniz dogrultusunda bu klavyeyi alma dusuncem var olumsuz yorumlar alirsam butcemi biraz arttirip Razer Blackwidow Tournament alabilirim.
120 Tl civarinda bir fiyati var kullanilan mekanik switch'lerin 50g olmasi disinda urunle ilgili cok fazla birsey bulamadim internetten.
Kullanan veya urunu bilen arkadaslardan switchlerin markasi kalitesi urunun genel olarak kalitesi ve parasina gore alinabilir olup olmayisi hakkinda yorumlarini bekliyorum.

Merhaba, aynı klavyeyi dün sipariş ettim, pazartesi günü elimde olacak sanırım. Eğer o zamana kadar bekleyebilirsen fotoğraflı, videolu vs.. bilgi verebilirim.

Daha önce Kailh Blue switch'i olan bir mekanik klavye kullandım. Bu klavyede Kailh Red kullanılıyor. Kailh henüz Cherry kadar tanınmış switchler üretmiyor ancak doğrudan kötülediklerini görmedim.

Kailh, Türkiye'de Türkçe layout ile satılıyor ancak ISO tipi değil. Yani enter küçük ve üzerinde virgül var, bunun yanında sol shift'in sağında küçüktür işareti yok.

Switch olarak pek problem yaratacağını düşünmüyorum. Razer Blackwidow 2014'te de Kailh switch kullanılıyor örneğin. Detaylı liste için : www.reddit.com: switch_guides - MechanicalKeyboards

Almadan önce insanların üzerinde neler yaptığını görmek için kullandığım arama : www.reddit.com: MechanicalKeyboards: search results

Yine de bizzat denemeden atıp tutmak istemiyorum. Ancak Kailh hakkında için rahat olsun :)

Bu arada Blackwidow'larda yeşil switchler var. Her basışta fazlaca gürültülü click sesi geliyor ve güzel tactile feedback hissettiriyor. Zalman'da kullanılanlar kırmızı, dümdüz iniyor aşağıya ve ses yok.
- - - - - - - -
Klavye elime ulaştı, ilk izlenimler şu şekilde :
- Tuşlarda ghosting var. En fazla 6 tuşa aynı anda basılabiliyor. Bu rakam 2'ye kadar düşebiliyor. Örneğin, Q + W + S tuşlarına aynı anda basılamıyor.
- Switchler ellerime ağır geldi, ancak üzerine madeni para koydum, tam olarak 12 adet 25 kuruş koyulduğunda algılıyor (48g). Kendi verdikleri değere uygun görünüyor.
- Numpad olmaması farklı bir his.
- Virgül yerinin değişik olması ilk kullanımda rahatsız etti. Alıştıktan sonra nasıl olur bilmiyorum :)

zalman.JPG

Oncelikle bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim switchler konusunda aklimda cok fazla soru yok esasinda deginmek istedigim tek sey anti-ghosting ile ilgili , moba oyunlarda sikinti verebilir mi? Benim icin mekanik klavyede o feedback denilen tuslarin basis hissiyatindan ziyade aradigim ilk husus ghosting olmamasi yaptiginiz testlerde nasil bir sonuc aldiniz q,w,e,r,alt,shift tuslari arasinda ayni anda kullanimda ghosting denilen seyle karsilasiyor muyuz? Test etmediyseniz deneme imkaniniz var mi?
Edit:Evet mesajinizi gordukten sonra elden denemis birinden tavsiye almak icin bekledim ve elime bir miktar daha para gecti ama henuz halen Razer butcesine ulasamadim :) Arada bir siparis verecek oluyorum elim gitmiyor degil ama tereddutteyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha kapsamlı ghosting testi :D :

Çalışanlar :
moba :
Q+W+E+R+Shift+Alt

FPS :
W+A+D+Shift+Ctrl+Space
W+D+4+Shift+Ctrl+Space

Yarış, vs :
Yukarı + Sol + Shift + Ctrl
Yukarı + Sağ + Shift + Ctrl

Çalışmayanlar :
moba:
Q+W+E+R için T basılmıyor, Y basılıyor.
1+2+3+4 için 5 basılmıyor, 6 basılıyor

FPS:
W+A için Q Basılmıyor, E basılıyor
W+D için E basılmıyor, Q basılıyor.

Yarış, vs :
Yukarı + Space için Sol çalışmıyor, Sağ çalışıyor.

Edit: Testleri farklı usb portları kullanarak Microsoft Applied Sciences Group adresi üzerinde yaptım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı