Zalman ZM-STC8 8.3 W/m-K termal macun alınır mı?

NekroEge

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şu an kullanmış olduğum macundan önce beyaz markasız bir macun kullanıyordum. Sıcaklıklar çok yükselince arkadaşımın almış olduğu "Wipaste C2 2021 6 W/m-K termal macunu uyguladık. Şu linkten görebilirsiniz. Sıcaklıklar hala beni tatmin etmiş değil. Ekran kartı sıcaklığım yükte maksimum 72-74 dereceleri görüp iyi durumdayken işlemcimin çok ısınması bana normal gelmiyor. Ekte sizlere her biri 5 dakika boyunca boşta, yükte ve soğutuculu yükte yapmış olduğum testlerin değerleri paylaşacağım. Stres testi olarak Prime95 kullandım ve diğer testlerde de sonuç aynı. Laptop'un kendi fan hızı yükte ortalama 3500 RPM arası dolaşıyor. Asıl sorum, konu başlığında belirttiğim Zalman termal macunun ısı iletimi biraz daha fazla olduğu için büyük bir fark yaratır mı? Önerilere de açığım.

Dosya Ekleri

• Boşta.png
    Boşta.png
    14,5 KB · Görüntüleme: 75
  • Fansız.png
    Fansız.png
    15 KB · Görüntüleme: 68
  • Fanlı.png
    Fanlı.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Son testte tek bir çekirdek 92 görmüş. Zalman satın almak yerine bütçeyi arttırıp kryonaut almanı tavsiye ederim. İletkenliği çok daha yüksek ve aradaki farkı hissettirecek bir macun. O linkteki macunun markasını hiç bilmiyorum eğer dediği gibi iletkenlik değeri doğruysa Zalman ile arada aşırı fark hissettirmeyecektir.

Çoğu laptop için yükte 90 derece işlemci sıcaklığı normal denebilir. Bunu en fazla ortalama 85 derecelere kadar indirebilirsiniz termal bakım yaparak. 80 derece ve altına inmek için laptopun beraberinde çok sağlam soğutmayla gelmesi gerekmekte. İçinize sinmediyse sürdüğünüz macun MX-4 deneyebilirsiniz.

Son testte tek bir çekirdek 92 görmüş. Zalman satın almak yerine bütçeyi arttırıp kryonaut almanı tavsiye ederim. İletkenliği çok daha yüksek ve aradaki farkı hissettirecek bir macun. O linkteki macunun markasını hiç bilmiyorum eğer dediği gibi iletkenlik değeri doğruysa Zalman ile arada aşırı fark hissettirmeyecektir.

2 Sorum olacak. O çekirdek hep yüksek oluyor diğerlerine göre. Normal mi ve nedeni ne olabilir?
İkincisi önerdiğiniz macun ciddi bir fark oluşturur mu ve 1 gr ortalama 3-4 kez sürülür mü?
Çoğu laptop için yükte 90 derece işlemci sıcaklığı normal denebilir. Bunu en fazla ortalama 85 derecelere kadar indirebilirsiniz termal bakım yaparak. 80 derece ve altına inmek için laptopun beraberinde çok sağlam soğutmayla gelmesi gerekmekte. İçinize sinmediyse sürdüğünüz macun MX-4 deneyebilirsiniz.
Evet biliyorum 90 civarı normal fakat bunlar 5 dakikalık test. Soğutucu olmadan kullandığımda 1-2 saat oyun sonunda işlemci 100 ü görmüş oluyor. MX-4 te sürdüğüm macundan 2.5 W/m-K fazla. Zalman ile aynı sayılır. Buda dediğiniz gibi 3-5 derece oynatacaksa gerek yok fakat 12 W/m-K civarlarındaki bir macun kullansam 10-15 derece gibi fark söz konusu olacaksa alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı