Zaman Ayarlı Bilgisayar Kapatmak için Program veya Ayar

MESSATSU

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mesela saat 12.00'de bilgisayarımın kendi kendini güvenli bir şekilde kapatmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

Başlata tıklayın çalıştır(windows+R) sekmesine shutdown -s -t 3600 komutunu girin.

Bu işlem bilgisayarınızı 1 saat sonra kapatacaktır, ve resimdeki gibi bir yazı ile sizi uyaracaktır. 3600 ise 60 dakikanın saniye cinsinden değeridir. Minumum 0 Maximum 315360000 yazabilirsiniz. Boş bırakırsanız 30 saniyede kapanacaktır,

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu işlemi iptal etmek için ise:
Başlata tıklayın çalıştır sekmesine shutdown -a komutunu girin. Böylelikle PC Kapatma ayarlarımız iptal olacaktır ve resimdeki bir açıklama satırı gözükecektir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tek tık ile kapatma otomatik ayarlama:
Bu şekilde kapatabilirsin otomatik kapanır komutu girdikten sonra. Sürekli yazmak istemiyorsan not defterine shutdown -s -t **** (*** yerine ne zaman kapatcaksanız sayı girin) farklı kaydet tıklayın ve herhangi bir isim yazıp sonuna .bat ekleyin örnegin: 5saatsonrakapan.bat

Birçok proğramda var ama ben bu yöntemle kendimde yapıyorum en azından bir proğram önermiş olayım:
Auto Power-on & Shut-down

Not: 3600 1 saate denk ise:
3600 = (1 saat)
3600 + 3600 = 7200 = (2 saat)
3600 + 3600 + 3600 = 10800 = (3 saat)

Çok basit aslında 3600 ü her toplamanda 1 saat eklencek not düşeyim dedim soru işareti olmasın diye :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı