Başlata tıklayın çalıştır(windows+R) sekmesine shutdown -s -t 3600 komutunu girin.
Bu işlem bilgisayarınızı 1 saat sonra kapatacaktır, ve resimdeki gibi bir yazı ile sizi uyaracaktır.
3600 ise 60 dakikanın saniye cinsinden değeridir. Minumum 0 Maximum 315360000 yazabilirsiniz. Boş bırakırsanız 30 saniyede kapanacaktır,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu işlemi iptal etmek için ise:
Başlata tıklayın çalıştır sekmesine shutdown -a komutunu girin. Böylelikle PC Kapatma ayarlarımız iptal olacaktır ve resimdeki bir açıklama satırı gözükecektir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tek tık ile kapatma otomatik ayarlama:
Bu şekilde kapatabilirsin otomatik kapanır komutu girdikten sonra. Sürekli yazmak istemiyorsan not defterine shutdown -s -t **** (*** yerine ne zaman kapatcaksanız sayı girin) farklı kaydet tıklayın ve herhangi bir isim yazıp sonuna .bat ekleyin örnegin: 5saatsonrakapan.bat
Birçok proğramda var ama ben bu yöntemle kendimde yapıyorum en azından bir proğram önermiş olayım:
Auto Power-on & Shut-down
Not: 3600 1 saate denk ise:
3600 = (1 saat)
3600 + 3600 = 7200 = (2 saat)
3600 + 3600 + 3600 = 10800 = (3 saat)
Çok basit aslında 3600 ü her toplamanda 1 saat eklencek not düşeyim dedim soru işareti olmasın diye