Zaman ayarlı kapak ayarlama

solstafir

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yazılım ve donanım bilgim yok. Kedimin ameliyat sürecinde mamasını az ve sık aralıklarla vermem gerektigi için elektronik mama kaplarına baktım fakat 3000 civarı fiyatları var bu ekonomide. İstediğim tek şey her 2 saatte bir açılıp kapanan bir kapak tarzı bir şey.
Sizce bunu yapmak zor olur mu, veya daha iyi bir çözüm öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Böyle bir şeye hiç denk gelmemiştim ama bazı mama kaplarının özelliği var yani o şekilde tasarlanıyorlar. Kedi yedikçe ve o kabda yemek azaldıkça önceden eklediğiniz mama kabda mama azaldıkça dökülüyor.
Saatli bir sistem hiç denk gelmedim.

Zor olacağını sanmıyorum çok. Bir motor, bir mikro kontrolcü, ucuz ve çakma arduino kontrolcüler iş görür. Bir de kutu. Motor'a ip bağlar, ipi de kapağa bağlarsanız, motoru 2 saatte bir kapağı açıp kapatacak şekilde ayalarsınız, isteğinizi karşılayacaktır muhtemelen. Dikkatli olmanız gereken nokta kapağın geri kapanması gerektiği olacaktır muhtemelen. Sonuçta ipi çekip açtığında, mama akmaya başladığında kapak kendiliğinde kapanamayacak. Karşı bir kuvvet gerek kapanması için. Yoksa mamanın tümü akar kapaktan. Yaylı yapılabilir belki.

Yani detaylı tasarlanırsa güzel bir mama kabı yapılabilir. Uğraştırır tasarım kısmı biraz. Mamayı nasıl ayarlayacağınız falan... Fiziksel kısmı değilde, yazılım kısmıyla ilgili yardımcı olabilirim. Arduino mikro kontrolcüye nasıl motor bağlanacağına dair internette kaynaklar var. Araştırmanız ve bulamamanız halinde, bende araştırıp anlaşılabilir bir rehber haline getirmeye çalışırım.

İhtiyacınız olacak şeyler;
DC motor,
Arduino bir mikro kontrolcü,
Kutu.
Bunlar garanti lazım. Ekstra bir şey gerektiğini düşünürseniz eklersiniz. Dediğim gibi tasarım kısmı için çok bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…