Zaman yolculuğu olabilir mi?

atogrimers

Decipat
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce çok ilerleyen yıllarda zaman yolculuğu hayali gerçek olabilir mi dünyada? Bence tamamen çocukluk hayali, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin öyle bir şey olamaz, ve diyelim ki oldu, eğer gelecekte öyle bir şey olursa şu anda gelecekten insanlar zaman makinesiyle gelmez mi? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Bana zamanda yolculuk konusu gerçek dışı geliyor. Zaman akışı, eğer ki içerisinde seyahat edilebilen bir şey olsaydı, gelecekteki ben ya da başka bir insan şu anki zamana geri dönüp bir şeylerin değişmesine sebep olsaydı, bu, benim şu anda yaşadığım zaman dilimine nasıl etki edebilirdi? Bu değişimi nasıl görebilirdim? Zamanda yolculuk mümkün olsaydı, benden farklı zaman dilimlerinde yaşayan birden fazla ben olurdu. Bu zaman dilimlerinden herhangi birinde yapılan bir değişikliğin, geleceği değiştirmesi kadar, geçmişle tutarlı olması gerekirdi. Büyükbaba paradoksunu buna örnek gösterebiliriz. Fakat, ben evrende yalnız olmadığımıza ve farklı medeniyetlerin de bulunduğuna inanıyorum. Kardaşev Ölçeği'ne göre bizim evrendeki gelişmişlik seviyemizin henüz ciddiye bile alınmayacak kadar zayıf olduğunu göz önüne alırsak, böyle bir şeye "mümkün değil" demek, sadece insanlık için geçerli olan bir durum olabilir, kanaatimce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanda yolculukla ilgili aşağıdaki belgeseli izlemeni tavsiye ederim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teknoloji çoğu zaman halkın çoğu tarafından öngörülemeyen bir biçimde ilerlemekte. Yeni fikirlere de çoğu zaman hurafe gözüyle bakılmakta. Bundan 100 yıl önce yaşayan insanlara şu an elimizde olan akıllı telefonları gösterebilseydiniz büyük ihtimalle büyü yaptığınızı zannederlerdi. Kimsenin böyle bir şeyi öngörebildiğini zannetmiyorum. Eğer varsa bile dediğim gibi fikirlerine hurafe gözüyle bakılırdı. Biz de şu an bundan 100 yıl sonraki teknolojileri görebilseydik büyük ihtimalle aklımızı kaybedebilirdik ve nasıl çalıştığınızı anlamazdık. Hal böyle olunca, şu an gözümüze bilim kurgu gibi gelen, büyü gibi gelen, hurafe gibi gelen zaman makinesi veya zamanda yolculukla alakalı herhangi bir konseptin gerçeğe dönüşmemesi için bir sebep yok. Öngörülemeyen teknolojiler üretilebilir. Bu teknolojilerin nasıl çalıştığını şimdiki kafa ile anlamayabiliriz. Daha keşfedilecek çok şey var. Bu yüzden zamanda yolculuk da imkansız olmamalı.

"Belki de geldiler ve geçmişi değiştiremeyeceklerini anladıklarında geleceği değiştirmek için geri döndüler.."

Son düzenleme:
Aslında kütlemiz nedeniyle fiziksel olarak imkansız olsa da ışık hızının üzerine çıkıp dünya üzerinde yeterince tur atarsan geleceğe gidebilirsin. Ancak geçmişe gitmek mümkün değil.

Aslında kütlemiz nedeniyle fiziksel olarak imkansız olsa da ışık hızının üzerine çıkıp dünya üzerinde yeterince tur atarsan geleceğe gidebilirsin. Ancak geçmişe gitmek mümkün değil.

Evet imkansız, ancak teorik olarak düşündüğümüzde ve ışık hızının üzerine çıktığında yazdığın olayın tam tersi oluyor. Yani ışık hızını geçmek demek zamanda geri gitmek olarak düşünülüyor. Işık hızına yaklaştığın zaman veya ışık hızında seyahat ettiğinde geleceğe gitmiş oluyorsun.

Işık hızında seyahat etmek kütlesi olan her varlık için imkansız olduğu için zaman yolculuğu da imkansızdır.

Işık hızında seyahat etmek kütlesi olan her varlık için imkansız olduğu için zaman yolculuğu da imkansızdır.

Ben imkanı var, ışık hızında gidebiliriz ve böylece zamanda yolculuk yapabiliriz diye bir şey söyledim mi? Bu yazdığını çoluk çocuk bile biliyor artık yani yazmana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…