1-usbdiskinize Rufus ile yazdırıp, format atar gibi sisteminizi başlatın. Ve de, ESET rescue disk uygulamasını başlatarak sisteminizde varsa eğer zararlı yazılım vb içerikler, diskleri seçip tamamen taramalardan geçirip kökünü kurutun virüslerin. İşlemler bittiğinde ise, artık temiz bir sistem sizi bekliyor olacak. Uygulama adı ESET rescue disk bootable ISO.
Kaynak:
ESET SysRescue
Rufus uygulaması tüm sürümler indirmek için:
Index of /downloads (ISO yazdırma aracı)
Diğer tavsiye 2 seçenek olarak, yararlı olacağını düşünüyorum.
2- sıfır sistem kurulmuş bir Windows işletim sistemine, antivirüs vb uygulamalar kullanmadan, tek bir kere kurularak, artık virüslere son vermek isteyenler için Shadow Defender uygulamasını tek geçerim. Bir kez kurulduğunda, sistemi kapatıp açtıktan sonra her şey yepyeni ilk günki gibi gelir.
Özellikle temiz sistemlere kurmak daha mantıklı olacaktır. Ancak, temiz olduğuna inanılan ve sıfırlama işlemleriyle, yeni bir hesap açılarak giriş yapılmış olan, Windows üzerine de, kurup kullanmak bu kapsamda yararlı olacaktır. Amaç, sistemi daima temiz tutmak ve her açılış kapanışta değişikliklerin vb durumların önüne geçerek, her şeyin yerli yerinde gelmesini sağlamak. Bu da bana göre en iyi seçenekler arasında diyebilirim. Uzun yıllardır kullandığım uygulamadır virüs nedir, format nedir unuttum diyebilirim artık.
Shadow Defender uygulaması kaynak:
Shadow Defender - the easiest PC/laptop security and privacy protection tool
Yararlı olması dileklerimle iyi forumlar.