Zararlı yazılımlar nasıl silinir?

mustafalgul

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci

İnternetten indirdiğim bir dosya yüzünden bilgisayara daire içine aldığım yazılımlar yüklendi. Kaldıramıyorum karşılaşan varsa ya da nasıl kaldırıldığını bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?

Yanlış Bilgilendirme
Ccleaner ile ayarlara gir başlangıç kısmından bunları seç ve delete de.

Son düzenleme:
Dosya konumuna ulaşabiliyor musunuz ?
Virüs programı ile tam tarama yapın ve Windows Defender ile çevrimdışı tarama yapın.
Kaspersky ücretsiz sürümünü indirebilirsin.

Dosya konumuna girip tekrarlı silme programları ile silerseniz kurtulacaksınız. Diğer türlü dosya bulunacak ama kullanılamaz hale geldiği için devredışı kalmış olacak. Çok gerekli bir bilgi olmasa da söylemek istedim.

Dosya konumuna giremiyorsanız, türüne göre anti malware, anti spyware, adwcleaner gibi programlarla temizleyebilirsiniz. O da rahat hissettirmiyorsa virüs veritabanı geniş ve davranışsal analiz yapan programlarla bir iki kez tam tarama yapıp enfekte olmuş dosya riskinden de kurtulabilirsiniz.

Her şeye rağmen için rahat etmiyorsa format atabilirsin. Format atarken hızlı biçimlendirme değil 5 6 saat süren yavaş biçimlendirme yaparsan hiçbir sorun kalmaz. Buna rağmen Windows platformundan da korkuyorsan Linux kurabilirsin.

Sıkıldım, fanteziye girdim biraz.

Not: Yazılımlar zararlıdan ziyade reklam olabilir, bunda direkt kaldırma işlemi yeterli olacaktır.

Autoruns ile silebilirsin.

Yönetici olarak çalıştır. Silmek istediğin başlangıç öğelerine sağ tıkla ve delete seçeneğine bas.

Dosya konumuna ulaşabiliyor musunuz ?
Virüs programı ile tam tarama yapın ve Windows Defender ile çevrimdışı tarama yapın.
Kaspersky ücretsiz sürümünü indirebilirsin.
Malesef dosya konumuna ulaşamıyorum.
Ccleaner ile ayarlara gir başlangıç kısmından bunları seç ve delete de.
Ccleaner ile araçlardaki başlatma bölümünden kaldırdım. Umarım doğru yapmışımdır, yazılımlar başlangıçtan kalktı. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Antivürüsle taratıp kaldırmanız daha sağlıklı olur.
Eğer kendileri virüsse hala bilgisayarınızdalar çünki.

Ccleaner ile araçlardaki başlatma bölümünden kaldırdım. Umarım doğru yapmışımdır, yazılımlar başlangıçtan kalktı. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Önemli olan zararlıyı silmek, başlangıçtan kaldırmak değil. CCleaner işlemlerini zararlıyı temizledikten sonra yapman lazımdı dostum :/

Zararlı dosyayı manuel olarak silmeniz zararlı içeren dosyanın tekrar geri gelmesine, sürekli silmeniz zararlı dosyanın kendini sürekli farklı yerlere kopyalamasına ve bunu döngüye çevirmesine yol açabilir.

Ayrıca işaretlediğiniz programların ne olduğu internette yazmıyor. Yani zararlı olup olmadığı kesin değil.
Genuine'ye ise güvenilir olmayan kaynaklar "Microsoft Software virus" demiş.
"MSASCuiL" Windows Defender'ın bir parçası ancak zararlı bulaşmış olabilir veya zararlı onun ismini kullanıyor olabilir.
"Program" ise geçmişte indirdiğiniz programdan gelen bir Ad-Ware veya Trojan olabilir.

Onun dışındakiler temiz gibi.

Kaspersky Total Security'nin deneme sürümünü kendi sitesinden indirip "Tam Tarama" yapın.
Emergency Emisoft Kit'i indirip tarama gerçekleştirin.
Geçici dosya temizliği yapın ve ardından şu komutları "Komut İstemi"ne girin.
Kod:
ipconfig /flushdns
Kod:
ipconfig /release
Kod:
ipconfig /renew

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…