Zayıf Sektör azaltılabilir mi?

Persendirian

Hectopat
Yaklaşık olarak 1 yıldır ölmekte olan HDD diskim var. Düzenli olarak başlangıçta onarım yaparak(otomatik) idare etmekteyim. Disketim de 56 bozuk sektör, 2976 zayıf sektör var. Okuduğum bazı forumlarda zayıf sektörlerin azaltılabileceğini söylüyorlar. Geçtiğimiz ay açılışta kalıyordu Secure Boot kapatarak onun önüne geçtim ama biraz daha süre dayanmasını istiyorum. Neler yaparak zayıf sektör sayısını düşürebilirim? Disketim Toshiba MQ02ABD100h SSHD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bad Sector sayısı epey artmış HD Sentinel'e göre. HD Tune ile bir tam tarama yapar mısınız HDD'ye? Ancak öyle görebiliriz gerçekten Bad Sector olup olmadığını. Tarama yaparken "Quick Scan" kapalı olsun.

Daha önce tarattım ve bozuk sektör var birkaç mavi ekran hatası sonrasında açtığım konudan o sonuca ulaştık(1 yıl önce). Yaklaşık 1 ay önce baktığım HDD Tune'ye göre 26-30 arası göstermişti.

Olsa bile faydası anlaşılmaz bence.
Olsa gerçekten iyi olur zira 2976 adet sektörlerin çoğunu kapsıyor.
1 aydır uyarı veriyor zaten disk. Yenisini almaya çalışın hemen taksitle falan.
Hali hazırdı sistem kurulu SSD var Korona bitene kadar dayanması yeterli benim için.
Yazılımsal bir hata olabilme ihtimali yok mu acaba o kadar zayıf sektörün?

Öncelikle içinde değerli verileriniz varsa kurtarmaya bakın. İlk olarak Low Level Format sonrasında HDD Regerator kullanmanızı öneririm. Tabi bunları yapmanız HDD'nizi tamamen düzeltmeyeceğinden bu diske fazla güvenmeyin derim. Yenisini almanız isabet olur. Low Level Format'ta verileriniz geri döndürülemeyecek şekilde silinir, bu işlem sırasında diskinize veya işleme herhangi bir müdahalede bulunmanız HDD'niz açısından kötü sonuçlanabilir. HDD Regenerator ise bozuk sektörleri gizler ve sağlamlar arasında köprü kurar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…