Zayıflıktan kurtulmak istiyorum

Egexhit

Femtopat
Katılım
10 Mart 2024
Mesajlar
11
Merhaba. 15 yaşındayım 1.74 boy ve 58 kiloyum güçlüyüm ama biraz zayıfım, zayıf olmama rağmen güçlüyüm diyebilirim. Ben bundan kurtulmak istiyorum. Ne kadar yesem de alamıyorum kilo. Her gün sabah kalkınca ve yatmadan önce şınav (3x20) mekik (4x30) yapıyorum. Sadece bunları yapsam tüm vücutta yavaş yavaş gelişme gözükür mü? Diğer sorum ise nasıl kilo alacağım? Tavsiye ettiğiniz yapımı kolay yiyecekler var mı? İyi günler.
 
Hayatım boyunca zayıflıktan muzdarip oldum ve 28 yaşında olmama rağmen hala zayıfım. (175 ve 61 kilo) .
Öncelikle imkanın varsa kesinlikle bir diyetisyenle çalışmalısın. Ben 47 kiloya kadar düşmüştüm diyetisyenle birlikte 65 kiloya kadar çıkabildim.
Bir sağlık probleminiz var mı diye endokrin polikliniğine başvurup bi tahlil yaptırmalısınız (diyetisyenler de istiyor).
Daha sonra size uygun bir beslenme programı yapacaklar.

Eğer imkanınız yoksa size diyetisyenimin verdiği listeyi gönderebilirim. Yüksek kalorili bir smoothie tarifim de var.
 
zayıf olmama rağmen güçlüyüm diyebilirim.

Muhtemelen güçlü değilsin.

Ne kadar yesem de alamıyorum kilo.

Eğer bir rahatsızlığın yoksa bu yalnızca yeterli beslenmediğin anlamına gelir. Metabolizmam hızlı vs. tamamen safsata.

Senin gibi başka bir arkadaşa tavsiyeler vermiştim:

 

Çok güzel olur hocam göndermek isterseniz açığım.

Muhtemelen güçlü değilsin.

Eğer bir rahatsızlığın yoksa bu yalnızca yeterli beslenmediğin anlamına gelir. Metabolizmam hızlı vs. tamamen safsata.

Senin gibi başka bir arkadaşa tavsiyeler vermiştim:

Çok güçlü değilim evet ama okulda falan benden güçlüleri falan dövüşte alabiliyorum dayanıklılk var diyeyim. Tavisyeler için teşekkürler
 
Kilo alamamanın sebebi psikolojik olabilir mi? Stres ve aşırı kafaya takma varsa yeterli kaloriyi alman zorlaşabilir.
 
Kilo alamamanın sebebi psikolojik olabilir mi? Stres ve aşırı kafaya takma varsa yeterli kaloriyi alman zorlaşabilir.

Çok hareketliyim kafamda sınav stresi de var. Biraz 15 yaındayım ama 8'e gidiyorum. Zaten bzim okulda çoğu herkes 15 yaş ama 8'e gidiyor. 2009 lular yani.

Aslında LGS var diye çok dışarı çıkmıyorum ama okulda hareketliyim biraz. Az hareket etsem kilo vermem diye mantık olduğunada inanmıyorum aslında.
 
Sınav stresi değil de başka özel bir durumdan dolayı psikolojik olarak mentalimin iyi olmadığı bir dönemden geçmiştim ve 60 kiloya kadar düşmüştüm. Boyum 178. O sıkıntıyı atlatınca kilo almaya başladım ve şu an 76 kiloyum. Şöyle bir şey var birde sen şimdi ne kadar yemek yesem de kilo alamıyorum demişsin ama sana göre çok yiyormuşsun gibi gelebilir. Günde 5 öğün falan yemen lazımdır belki de.
 
Her akşam, bir kase yer fıstığı ye, bir haftaya kalmaz kilo almaya başlarsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…