Hem alış hem satış yapıyorum. Sahibinden'in Param Güvende sisteminin aynısı diyebiliriz; ürünü alıp ödeme yapıyorsunuz, para havuzda bekliyor, siz onay verince satıcıya aktarılıyor.Hocalarım, Zebramo sitesinden ikinci el ürün alacağım. Bu site güvenilir mi? Alışveriş yapan oluyor mu?
Ürün bize gelince mi satıcıya aktarılıyor para?Hem alış hem satış yapıyorum. Sahibinden'in Param Güvende sisteminin aynısı diyebiliriz; ürünü alıp ödeme yapıyorsunuz, para havuzda bekliyor, siz onay verince satıcıya aktarılıyor.
İade kısmı nasıl işliyor bilmiyorum ama...
Ürün bize gelince mi satıcıya aktarılıyor para?
Bu onaylama sistemi tam olarak nasıldır, rica etsem anlatır mısın hocam?Hayır siz onay verince. Eğer onay vermeyi unutursanız belli bir süre geçtikten sonra sistem kendisi onaylar ve para karşıya geçer.
Bu onaylama sistemi tam olarak nasıldır, rica etsem anlatır mısın hocam?
Şöyle ki bu tarz sistemlerde bir havuz olur. Siz ürünü satın alırsınız bu para kişiye değil sitenin havuzuna gider. Ürün size gönderilinceye dek bekletilir. Eğer ürün size geldi ve bir sorun çıkmadıysa sistemden onaylarsanız karşı tarafın hesabına para yatırmayı onaylamış olursunuz. Fakat reddederseniz ürünü iade edersiniz ve iade onaylanınca para hesabınıza geri gelir. Eğer ürün geldi ve onaylamayı unuttunuz üstünden fazla zaman geçerse sistem otomatik olarak onaylıyor. Bunu sorduğunuz site özelinde değil genel olarak bu tarz sistemlerde böyle olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.