Normal. Binlerce insan, binlerce karakteristik özellik. Bana korkunç gelen, ona gelmez. Beni büyüleyen şey, ona büyülü gelmez. Benim savunduğum şey, ona mantıklı gelmez. O zaman ki insanlara yıldırım çarpması bile mucize olarak gelebilir. Ama değil.ne hikmetse bu mucizelere hep inanmayan bir halk var.
Çünkü ortada bir mucize yok, mucize diye bahsedilen bir şey olsa insanlarin buna inanmama ihtimali yok. Hep ağızdan ağızdan dolaşan korku safsatalari bunlar.Normal. Binlerce insan, binlerce karakteristik özellik. Bana korkunç gelen, ona gelmez. Beni büyüleyen şey, ona büyülü gelmez. Benim savunduğum şey, ona mantıklı gelmez. O zaman ki insanlara yıldırım çarpması bile mucize olarak gelebilir. Ama değil.
%100 inanmasını bekleyemezsin kimsenin. Kendi ağzınla diyorsun. Korku. Korku herkes için geçerli bir kavram değildir. Senin korktuğundan ben korkmayabilirim. Dolayısıyla mantığına göre inanmayabilirim de.
Bu kitaplarin dili sadedir, kafa patlatilacak kitaplar değil. Tüm kutsal kitaplarda böyledir. Derin anlamcilik düşük zekayla ilişkilidir.3 haneye sahip bu kitapları okuyup, üzerine düşünüp, yorumlamak ve kafa yormak öyle 2 günlük iş değil.
Kitapların hiçbiri indirilmedi, ne yaptiysa insan yapti, ne yazdıysa insan yazdı.Gerçi Tevrat da indirilmiş bir kitap değil diye biliyorum. On Emir haricinde.
Zebur aslında biraz editlenmiş dini kitap gibi bir şey. Yanlış bilmiyorsam Yahudiler de Zebur'u Tevrat kadar benimsemiyorlar.
Söz konusu din olduğu için Musevi demek daha doğru olur, Yahudi bir ırktır, din olan Museviliktir.Bildiğim kadarıyla Zebur okuyanlara da Yahudi deniyor herhalde.
Ayıpsın seni mi kıracağımSöz konusu din olduğu için Musevi demek daha doğru olur, Yahudi bir ırktır, din olan Museviliktir.