Zeiron hazır sistem alınır mı?

anladım da bu 12400f in dengi ne oluyor fiyat bandında ona yöneliyim ozaman

Hocam ben kullanıyorum intel sıkıntılı alma diyen arkadaşlarım evde pc de otururken imreniyolar lütfen böyle minik sıkıntıları çok büyük sıkıntı gibi anlatmayalım

Hocam ben kullanıyorum intel sıkıntılı alma diyen arkadaşlarım evde pc de otururken imreniyolar lütfen böyle minik sıkıntıları çok büyük sıkıntı gibi anlatmayalım
bundan öncede 13400f vardı ondan once 7700k vardı yani intel alınmaz diye bişey yok uygunsa intelde alınır ama illlla fiyat performans istiyorsa arkadaş amd toplamalı

Intel AMD farkını L3 önbelleğinden dolayı rekabetci oyunlarda hissedersin. Hikayeli oyunlarda 13400F ile 7500F arasında aman aman bir fark yoktur. Uyguna Intel sistem bulunursa tercih edilebilir aciliyeti yoksa 7500F 4060 veya bütçe biraz daha artarsa 7600 XT gibi bir şey tercih edilebilir yayın açmak istiyorsan kesinlikle NVIDIA tercih etmelisin onun harici saf kas gücünde F/P olarak AMD bir adım daha önde oluyor çoğunlukla tabii ki de alacağın GPU da onemli.

Hocam intel tabii ki fiyatına göre alınabilir ama alınırken bazı şeyler de gozetilmeli. 5 sene sonra 7500f değil de 12500f işlemciyi am5 anakarta direkt takabilirsin. Intelde durum pek böyle değil. Onun dışında transistör mesafesi de çok etkili. Amdde daha düşük transistor mesafesi olduğu için daha az ısınıp daha çok performans gösteriyor.

Ama dediğim gibi her şey fiyatına bağlı

Evet hocam katılıyorum ama çok üşenmeye başladı insanlar sonuçta teknoloji çok hızlı gelişiyor 12500F çıktığı zaman dediğin anakart dönem teknolojisine göre eski kalacak yani bütçe çok düşük kalmadıkca Intel mi AMD mi diye düşünmeye pek gerek yok

Düşük bütceli 2. sistem toplasaydı falan dediğim gibi söket önemli fakat zaten oldukça iyi sistem topluyor yenileme yapma zamanı gelene kadar çok uzun zaman geçer o zamanda zaten daha iyi parçalar takar hatta belki satıp yeni sistem toplar

Anakart için çok da geride kalacağını düşünmüyorum. Pci versiyonları vs eski kalsa da şu an alacağın anakart 4-5 sene sonrası için de gayet rahat olacaktır

Teknoloji çok hızlı değişiyor bu konuda haklısın ama şunu da unutma ki ryzen 5 5500-5600 cpular hala satılıyor. Hala yaygın kullanımda. Ryzen 1. Nesil işlemcili Bilgisayarin olsa 3-4 bine cpu alıp güncel hızı yakalama imkanın cok rahat olacaktı

Evet katılıyorum zaten ama bence arkadaş kendi içinde bir sorsun inel mi AMD mi diye ileride içinde kalnasıb bunu alsa ne olurdu falan diye ben 3 ay geçici oalrak 7500FLI sistem kullandığım zaman 13400F ile arasındaki farkı fark etmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…