anladım da bu 12400f in dengi ne oluyor fiyat bandında ona yöneliyim ozamanTavsiye etmem. İntel işlemcilerde güncelleme kısmı çok sıkıntılı. Sık sık soket değiştiriyorlar amd bu açıdan daha mantıklı. Birkaç sene sonra işlemci değiştirmek istersen amdde değiştirmek daha kolay olur. İntelde anakart da değişmesi gerekir
7500f, 7600 vb işlemcilere bakabilirsin. 8400f'e bakma yeteranladım da bu 12400f in dengi ne oluyor fiyat bandında ona yöneliyim ozaman
7500, 7600 vb işlemcilere bakabilirsin. 8400F'e bakma yeter
Fiyata göre karar verilmeliTamamdır, saolun herşey için ve son olarak ekran kartında amd mi nvidia mı tercih etmeliyim
Hocam ben kullanıyorum intel sıkıntılı alma diyen arkadaşlarım evde pc de otururken imreniyolar lütfen böyle minik sıkıntıları çok büyük sıkıntı gibi anlatmayalımTavsiye etmem. İntel işlemcilerde güncelleme kısmı çok sıkıntılı. Sık sık soket değiştiriyorlar amd bu açıdan daha mantıklı. Birkaç sene sonra işlemci değiştirmek istersen amdde değiştirmek daha kolay olur. İntelde anakart da değişmesi gerekir
bundan öncede 13400f vardı ondan once 7700k vardı yani intel alınmaz diye bişey yok uygunsa intelde alınır ama illlla fiyat performans istiyorsa arkadaş amd toplamalıHocam ben kullanıyorum intel sıkıntılı alma diyen arkadaşlarım evde pc de otururken imreniyolar lütfen böyle minik sıkıntıları çok büyük sıkıntı gibi anlatmayalım
Hocam intel tabii ki fiyatına göre alınabilir ama alınırken bazı şeyler de gozetilmeli. 5 sene sonra 7500f değil de 12500f işlemciyi am5 anakarta direkt takabilirsin. Intelde durum pek böyle değil. Onun dışında transistör mesafesi de çok etkili. Amdde daha düşük transistor mesafesi olduğu için daha az ısınıp daha çok performans gösteriyor.Hocam ben kullanıyorum intel sıkıntılı alma diyen arkadaşlarım evde pc de otururken imreniyolar lütfen böyle minik sıkıntıları çok büyük sıkıntı gibi anlatmayalım
bundan öncede 13400f vardı ondan once 7700k vardı yani intel alınmaz diye bişey yok uygunsa intelde alınır ama illlla fiyat performans istiyorsa arkadaş amd toplamalı
Hocam Intel tabii ki fiyatına göre alınabilir ama alınırken bazı şeyler de gozetilmeli. 5 sene sonra 7500F değil de 12500F işlemciyi AM5 anakarta direkt takabilirsin. Intel'de durum pek böyle değil. Onun dışında transistör mesafesi de çok etkili. AMD'de daha düşük transistor mesafesi olduğu için daha az ısınıp daha çok performans gösteriyor.
Ama dediğim gibi her şey fiyatına bağlı
Anakart için çok da geride kalacağını düşünmüyorum. Pci versiyonları vs eski kalsa da şu an alacağın anakart 4-5 sene sonrası için de gayet rahat olacaktırEvet hocam katılıyorum ama çok üşenmeye başladı insanlar sonuçta teknoloji çok hızlı gelişiyor 12500F çıktığı zaman dediğin anakart dönem teknolojisine göre eski kalacak yani bütçe çok düşük kalmadıkca Intel mi AMD mi diye düşünmeye pek gerek yok
Anakart için çok da geride kalacağını düşünmüyorum. PCI versiyonları vs eski kalsa da şu an alacağın anakart 4-5 sene sonrası için de gayet rahat olacaktır
Teknoloji çok hızlı değişiyor bu konuda haklısın ama şunu da unutma ki Ryzen 5 5500-5600 CPU'lar hala satılıyor. Hala yaygın kullanımda. Ryzen 1. Nesil işlemcili bilgisayarin olsa 3-4 bine CPU alıp güncel hızı yakalama imkanın cok rahat olacaktı