Zelda BOTW Cemu üstünde düşük FPS veriyor

UmurBuğra

Hectopat
Daha fazla  
Intel Core Ultra 9 185H işlemcili bir laptop kullanıyorum. Harici bir grafik kartım yok evet fakat entegre grafik kartıyla iyi işler yapabiliyorum oyun anlamında. En azından beni tatmin ediyor çok büyük hayallerim yok çünkü. Zelda kurdum ayarları da hatta düşürdüm 1080p çözünürlükte oynuyorum oyunu ilk açtığımda 50-60 arası bir FPS ile oynuyorum fakat 10 saniye sonra FPS 30-35 arasına düşüyor. Laptop ısındığından dolayı düşündüm fakat diğer oyunlarda böyle bir şey olmuyor. Emulatöre verebileceğim tüm performans ayarlarını verdim sanırım fakat sorunu çözemedim. En son 30 FPS kilitleyip öyle oynayacağım sanırım. Var mıdır çözümü olan?

FPS düşüşü genellikle emülatör ayarları ve donanım sınırlamalarıyla ilgili olabilir. Çözüm için emülatör güncellemelerini kontrol edin, gelişmiş ayarlarda işlemci ve GPU kullanımını optimize edin, ısınmayı engellemek için soğutma kullanın, V-Sync ve FPS kilitlemeyi devre dışı bırakın ve arka plan uygulamalarını kapatın hocam.

2 önerim var.
Birincisi FPS++ modu vardı. Olmaz ise yine FPS++ modunu kapatma açık dursun o aşağıdaki diğer yöntemi dene.

Diğeri de Loseless Scaling programını denemendir.

Olmazsa 30'da da oynanır. Ben 2018'de ilk bitirişimde 30 FPS oynamıştım, fena değildi.

2 önerim var.
Birincisi FPS++ modu vardı. Olmaz ise yine FPS++ modunu kapatma açık dursun o aşağıdaki diğer yöntemi dene.

Diğeri de Loseless Scaling programını denemendir.

Olmazsa 30'da da oynanır. Ben 2018'de ilk bitirişimde 30 FPS oynamıştım, fena değildi.

FPS++ modu açık zaten, Loseless Scaling programına bir göz atacağım fakat paralıydı sanırım şu an para veremeyebilirim. 30 FPS ben de oynayabilirim zaten entegre kartım öyle yüksek FPS'ler veremiyor zaten alışkınım, büyük hayallerim de yok dediğim gibi. 50 FPS'lerden 30 FPS bandına düşmesini anlayamadım sadece.

FPS düşüşü genellikle emülatör ayarları ve donanım sınırlamalarıyla ilgili olabilir. Çözüm için emülatör güncellemelerini kontrol edin, gelişmiş ayarlarda işlemci ve GPU kullanımını optimize edin, ısınmayı engellemek için soğutma kullanın, V-Sync ve FPS kilitlemeyi devre dışı bırakın ve arka plan uygulamalarını kapatın hocam.

Sınırlamaları kaldırınca düzelmedi üstüne oyun bozuldu. Link artık koşamıyor.
😀 Sorun bilgisayarımın performansı sınırlaması. Ve neden oluyor annlayamadım.

Upscale filter ayarını Bicubic den Bilinear yaptım ilk başta düzeldi gibi oldu ama yeni shaderlar yüklendikçe FPS tekrar 30 seviyelerine indi. O sol üstte sürekli çıkan shader yüklemelerini de anlamadım ama sanırım 30 FPS kilitli oynayacağım maalesef.

Son düzenleme:
Shader cache kullanarak shader derlemeyi azaltabilirsin. FPS++ ve Async Shader Compilation özelliklerini aktif et, bu FPS düşüşünü engelleyebilir. Bilinear filtreyi kullanmaya devam et, çözünürlüğü 720p’ye düşürmeyi deneyebilirsin. ThrottleStop ile işlemci frekansını sabitleyerek ısınma sorunlarını azaltabilirsin. Eğer hala sorun devam ediyorsa, FPS’i 30’a kilitleyebilirsin.

Shader cache kullanarak shader derlemeyi azaltabilirsin. FPS++ ve async shader compilation özelliklerini aktif et, bu FPS düşüşünü engelleyebilir. Bilinear filtreyi kullanmaya devam et, çözünürlüğü 720P'ye düşürmeyi deneyebilirsin. ThrottleStop ile işlemci frekansını sabitleyerek ısınma sorunlarını azaltabilirsin. Eğer hala sorun devam ediyorsa, FPS'i 30'a kilitleyebilirsin.

Şu an 30 kilitli oynuyorum ve dediğim gibi alışığım zaten. Yer yer 28-29 FPS görsemde 30 sabit oynayabiliyorum. Dedikleriniz işe yarıyor fakat kısa bir süre sonra tekrar FPS 30 seviyelerine iniyor. Dediğim gibi aldığım FPS 50 civarı fakat kısa bir süre sonra bilgisayarım sınırlamaya başlıyor performansı ve 30 FPS civarına düşüyorum. Neden oluyor çözemedim açıkçası.

Bilgisayarın performans düşüşü büyük ihtimalle ısınma veya güç sınırlamalarından kaynaklanıyor. Fan hızını artırarak veya laptop soğutucusu kullanarak sıcaklığı kontrol edebilirsin. ThrottleStop ile işlemcinin güç limitlerini kaldırmayı deneyebilirsin. Cemu’da Vulkan API’yi seçmek ve shader cache temizliği yapmak da performansı artırabilir. Shader yüklemelerinin FPS düşüşüne yol açmasını önlemek için Async Shader Compile özelliğini etkinleştir hocam.

Bilgisayarın performans düşüşü büyük ihtimalle ısınma veya güç sınırlamalarından kaynaklanıyor. Fan hızını artırarak veya laptop soğutucusu kullanarak sıcaklığı kontrol edebilirsin. ThrottleStop ile işlemcinin güç limitlerini kaldırmayı deneyebilirsin. Cemu'da Vulkan API'yi seçmek ve shader cache temizliği yapmak da performansı artırabilir. Shader yüklemelerinin FPS düşüşüne yol açmasını önlemek için async shader compile özelliğini etkinleştir hocam.

Hocam Vulkan API seçik. Yani dediğim gibi FPS artışı değil aldığım FPS düşmesin istiyorum dediğiniz şeyleri uygulanmış halde zaten. Isıdan dolayı FPS düşüyor diye düşünüyorum ben de fakat neden anlamadım. Yani ortalama 80 derece de kalıyor. Aynı diğer oyunlarda oynadığım gibi. Diğer oyunlarda FPS düşmüyor fakat emulatorde performans kısıtlaması oluyor. Bilgisayar performans modunda yani tam güç çalıştırıyorum. Ayrıca oynarken CPU kullanımı %8 ile %10 arasında gidip geliyor kendini kısıtlıyor gibi geldi bana fakat ThrottleStop gibi uygulamaları kullanmak da istemiyorum gerek yok. 2K çözünürlükte şu an 30 FPS oynuyorum yer yer 28 falan oluyor ama çok da gözüme batmıyor. Oyun çok güzel çünkü.

CPU’nun düşük kullanımı ve FPS düşüşü, thermal throttling veya emülatörün sınırlamalarıyla ilgili olabilir. 80 derece sıcaklık normal olsa da, yazılım optimizasyonu da etkili olabilir. Eğer 30 FPS stabilse iyi bir performans hocam.

CPU’nun düşük kullanımı ve FPS düşüşü, thermal throttling veya emülatörün sınırlamalarıyla ilgili olabilir. 80 derece sıcaklık normal olsa da, yazılım optimizasyonu da etkili olabilir. Eğer 30 FPS stabilse iyi bir performans hocam.
Dediklerinize katılıyorum ama böyle devam etmeye karar verdim, gerek yok. 2K çözünürlükte yer yer 25-30 arası bir FPS alsamda genelde 30 FPS stabil kalabiliyor. O da gözüme batarsa 1080P çözünürlüğe geçiş yapar preset seçeneklerinden birini kullanırım artık ama sanmıyorum dediğim gibi. Yardımınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı