Zen Browser güvenli mi?

expart

Hectopat
Merhaba, bilgisayara format atacağım ve yeniden başlamış gibi gizliliğe ve güvenliğe önem vermek istiyorum. Bunun için hangi tarayıcıyı kullanmalıyım? Zen Browser diye bir tarayıcının övüldüğünü gördüm ve kullanmak istedim rahatsız edici bir özelliği yok, güzel bir şeye benziyor. Fakat gerçekten güvenli midir? Günlük kullanım ve alışveriş için uygun mudur? Ve tarayıcı önerileriniz nelerdir? Brave'de çok fazla öneriliyor sizce hangisi daha güvenli ve kullanıcıya önem veriyor?

Zen Browser'i aktif olarak kullanıyorum ve Firefox'a göre (bence) daha performanslı, Brave'e gelirsem oda iyi, AdGuard reklam engelleyicisini kullanmakta ve Chrome eklentilerini çalıştırabilmekte, Chromium tabanlı olduğu için Chrome'a bağlı kalıyor yani işin özünde yine Chrome var, Chromium tabanındaki en iyi tarayıcı Brave diye düşünüyorum ama Firefox tabanlı olan zen bana daha makul geliyor, arayüzü karmaşık gibi dursa da alışınca o kadar da karmaşık değil, hem istenildiği gibi özelleştirebilirsiniz.

Zen Browser'i aktif olarak kullanıyorum ve Firefox'a göre (bence) daha performanslı, Brave'e gelirsem oda iyi, AdGuard reklam engelleyicisini kullanmakta ve Chrome eklentilerini çalıştırabilmekte, Chromium tabanlı olduğu için Chrome'a bağlı kalıyor yani işin özünde yine Chrome var, Chromium tabanındaki en iyi tarayıcı Brave diye düşünüyorum ama Firefox tabanlı olan zen bana daha makul geliyor, arayüzü karmaşık gibi dursa da alışınca o kadar da karmaşık değil, hem istenildiği gibi özelleştirebilirsiniz.

Peki sizce güvenli midir? Alışveriş için kullanılabilir mi herhangi bir güvenlik riski var mı yani?

Yazılım açık kaynaklı olduğu için güvenilirdir, dediğim gibi arayüzüne alışmak biraz zaman alabilir sizin için.

Merhaba, bilgisayara format atacağım ve yeniden başlamış gibi gizliliğe ve güvenliğe önem vermek istiyorum. Bunun için hangi tarayıcıyı kullanmalıyım? Zen Browser diye bir tarayıcının övüldüğünü gördüm ve kullanmak istedim rahatsız edici bir özelliği yok, güzel bir şeye benziyor. Fakat gerçekten güvenli midir? Günlük kullanım ve alışveriş için uygun mudur? Ve tarayıcı önerileriniz nelerdir? Brave'de çok fazla öneriliyor sizce hangisi daha güvenli ve kullanıcıya önem veriyor?
Güvenilir sayılır.

1. Öneride Zen Browser
Arayüz konusunda alışırsın açık kaynaklı firefox forku (chromium olmaması onu en özgür ve güvenli kılıyor) unutmadan herkes kendi arayüzünü geliştirebilir istersen chrome istersen opera gx e benzetirsin o sana kalmış istersende piyasada eşi benzeri görünmemiş birşey yaparsın

2. Brave
Tabikidende yine açık kaynaklı bir efsaneden bahsedicez brave chromium tabanlı olsa bile gizliliğe en çok önem veren tarayıcılardan biri

Yanlış anlamayın ama yine 2. olarakta LibreWolfu önericem Neden onuda 2.sıraya koydum dersen brave ile arasında seçim yapamıyorum tek avantajlı yanı firefox forku olması brave den daha güvenli ama dediğim gibi benim için ikiside aynı sırada :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı